LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Jesper Börjessons svar efter Nyhetsmorgon-tittarnas kritik

13 aug, 2019 
Jesper Börjesson i Nyhetsmorgon på TV4
Efter många år i offentligheten har Jesper Börjesson blivit van vid att få kritik från TV4-tittarna. Nu ger han en förklaring till sitt beteende i Nyhetsmorgon.
Annons
Anders Pihlblads förvirring efter Felix Sandmans nya förändringBrand logo
Anders Pihlblads förvirring efter Felix Sandmans nya förändring

Jesper Börjesson, 48, är ett välbekant ansikte för TV4-tittarna då han har jobbat på kanalen sedan 1996. I tio år har han varit programledare för Nyhetsmorgon och syns numera oftast tillsammans med parhästen Soraya Lavasani, 37, i rutan.

I måndags återvände duon till programmet efter att ha varit på semester under sommaren. Tittarna gladdes åt beskedet som meddelas på TV4:s Facebook-sida strax innan sändning.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Välkomna tillbaka! Två pigga och glada programledare. Ni har också erfarenhet vilket gör att ni kan hantera olika situationer. Ingen synlig konkurrens mellan er. Lycka till med dagen!”, skrev en tv-tittare i en kommentar.

Att Jesper Börjesson älskar sitt jobb på Nyhetsmorgon är något som lyser genom rutan och i en intervju med Värvet avslöjade Jesper förra veckan att det skulle krävas en hel del för att han skulle lämna sitt uppdrag på TV4.

– Om man skulle få ett jobberbjudande och det skulle kännas ”shit det där låter ju jätteroligt”, då tror jag nog att jag skulle hoppa på det. Men det är ingenting som har slagit Nyhetsmorgon hittills, säger han i podden.

Annons

Nyhetsmorgon-tittarnas kritik till Jesper Börjesson

Något annat Jesper Börjesson pratade om i Värvet är den kritik som med jämna mellanrum riktas mot honom. Kritiken handlar ofta om att han upplevs som stressad i Nyhetsmorgon.

– En del tycker jag pratar för fort, en del tycker att jag avbryter. Jag själv känner mig inte stressad över huvud taget, säger Jesper och fortsätter sedan:

– Men framför allt när det handlar om ansvarsintervjuer, politiker eller makthavare på något sätt, då måste man avbryta. Det är bara så, annars slutar de aldrig prata.

Jesper Börjesson fortsätter med att berätta att han ibland måste avbryta personen han intervjuar på grund av att programmet ska gå till reklam.

– Oftast går det bra men ibland blir det lite stressigt. Men jag skulle inte beskriva mig själv som att jag stressar mig igenom Nyhetsmorgon. Jag tror att jag har ett driv, men det är ju trist om en del uppfattar mig som stressad.

TV4-profilen avslöjar även att han blir påverkad av kritiken men att han också försöker lära sig av den.

– Det är klart att jag tar åt mig av det för jag tycker att det är tråkigt att jag upplevs som någonting jag själv inte tycker att jag är, säger Jesper Börjesson i Värvet.

FOTO: Johanna Norin / TT, Instagram

Annons