TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Jesper Börjessons nya besked om TV4 – efter 10 år i Nyhetsmorgon

09 aug, 2019 
Jesper Börjesson i Nyhetsmorgon på TV4
I drygt tio år har TV4-tittarna fått se Jesper Börjesson som programledare för Nyhetsmorgon. Nu erkänner Jesper vad som hade fått honom att lämna jobbet på kanalen – och hur han hade hanterat en sådan situation.
Annons
Anders Pihlblads förvirring efter Felix Sandmans nya förändringBrand logo
Anders Pihlblads förvirring efter Felix Sandmans nya förändring

Jesper Börjesson, 48, är ett välkänt ansikte för Nyhetsmorgon-tittarna. Han har nämligen jobbat på TV4 sedan 1996, numera främst med morgonshowen där han ofta syns tillsammans med parhästen Soraya Lavasani, 37. Just nu befinner sig duon på semester men är tillbaka som par den 12 augusti.

I veckan släpptes ett nytt avsnitt av podcasten Värvet med Kristoffer Triumf. I detta berättar Jesper Börjesson om sitt jobb och erkänner bland annat att han begår något misstag varje vecka.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det kan ju vara sånt man inte kan styra över själv men sen ibland kan det va att ”fan nu glömde jag att ställa den här frågan” till exempel, säger Jesper i podden.

Något annat Jesper ofta tabbar sig på är att han har en tendens att säga fel namn till gästerna i studion.

– Jag är dålig på namn, jag har ibland sagt fel namn till folk och det kan vara jävligt pinsamt och det kan uppfattas som nonchalant ibland och det tycker jag inte om, säger han.

Annons

Jesper Börjessons tankar om att sluta på Nyhetsmorgon

Under intervjun får Jesper frågan om det någonsin blir enformigt att jobba med Nyhetsmorgon, varpå han svarar:

– Eftersom Nyhetsmorgon sänder varje dag på året kommer det alltid ett nytt program. De gånger jag jobbar med andra saker så finns det ett sändningsdatum och sen är det klart. Men Nyhetsmorgon, det bara fortsätter. Det är inte enformigt, men det är som en stor sten som bara rullar och rullar.

Därefter undrar Kristoffer Triumf ifall Jesper skulle kunna tänka sig att jobba med någonting annat än just Nyhetsmorgon.

– Om man skulle få ett jobberbjudande och det skulle kännas ”shit det där låter ju jätteroligt”, då tror jag nog att jag skulle hoppa på det, säger han och fortsätter sedan:

– Men det är ingenting som har slagit Nyhetsmorgon hittills.

Eftersom programledarna i Nyhetsmorgon ibland byts ut är Jesper Börjesson beredd på att det kan komma en dag då TV4 väljer att avbryta samarbetet med honom.

– Jag är väldigt ödmjuk inför att det kan ta slut när som helst. Att de känner att ”nej nu är det dags för någon annan” och det har jag verkligen pratat mycket med mig själv om. Att om, eller när, den dagen kommer när jag inte får fortsätta med det jag vill göra, då får inte det vara det som är viktigast i världen, säger han.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Annons