Jesper Börjasson bryter tystnaden – därför slutade han på TV4

Jesper Börjesson TV4 Nyhetsmorgon

Jesper Börjesson slutade på Nyhetsmorgon i TV4 för fyra månader sedan.
Nu bryter han tystnaden och berättar om orsaken bakom avhoppet.
”Jag saknar ju kollegorna”, säger han.

Det var i början av 2020 som TV4-profilen Jesper Börjesson, 49, avslöjade att han bestämt sig för att sluta arbeta på kanalen efter hela 25 år. Nyheten kom som en chock för både kollegor och tittare. Under sina år på Nyhetsmorgon hade han blivit en av programmets mest populära programledare.

På darriga ben lämnar jag snart TV4 och Nyhetsmorgon för att börja på teknikkonsultföretaget Rejlers. Där ska jag jag vara med och leda en helt ny och väldigt spännande utbildningssatsning”, skrev Jesper om beslutet och sitt kommande jobb.

Soraya Lavasani får en puss på kinden av kollegan Jesper Börjesson inför semestern.

Soraya Lavasani med vännen och kollegan Jesper Börjesson.

Under sina år på Nyhetsmorgon fick han vänner för livet. I en lång intervju i Aftonbladet berättar han om saknaden.

– Jag saknar ju kollegorna. Jag har kontakt med flera på jobbet, bland annat med min kompis Soraya som jag arbetade med länge. Ibland kan det suga till lite i nyhetstarmen. Att jobba under den här tiden och stå och prata om corona tre dagar i veckan, jag beundrar dem som gör det. Det är tungt för alla, just det saknar jag inte just nu då jag har så kul på mitt nya jobb, säger han i intervjun.

Träffar barnen mer

När Jepser Börjesson fattade beslutet att sluta på TV4 var det för att det dykt upp ett sug efter förändring. Han kände att det var dags att göra något annat efter att ha haft samma arbetsplats sedan 1996.

– Jag är ganska stolt över mig själv att jag vågade ta det här klivet. Men fasiken, man växer som människa när man vågar göra nya saker. Jag har fått jättefint stöd från familj, vänner och kollegor från TV4. Men det är klart att de lyfte på ögonbrynen när det hände, säger han till Aftonbladet.

Jenny Alversjö och Jesper Börjesson får en skrattattack i Nyhetsmorgon.

TV4-profilen berättar också att han gick igenom en hel del vånda med oro och magont både innan och efter beskedet om hans avhopp släpptes. Men trots att han nu har ett helt nytt yrke utesluter det inte att han kommer att arbeta med journalistik igen i framtiden.

Men just nu är han nöjd där han är. Genom att ta steget till sin förändring har hans liv förändrats på flera olika sätt.

– Bara att ha en röd dag eller en klämdag, det har inte funnits i mitt vokabulär. Nu kan jag ju vara med när barnen vaknar, käkar frukost och går till skolan, det kunde jag inte innan. Det känns fantastiskt härligt, att få kunna vinka hejdå till dem på mornarna, säger Jesper Börjesson.

FOTO: TV4, Instagram