Jesper Blomqvist stoppas från att tävla i "Mästarnas mästare" – efter läkarens ord

Jesper Blomqvist stoppas från att tävla i "Mästarnas mästare" – efter läkarens ord

Förra veckan skadade Jesper Blomqvist foten, men fick fortsätta tävla ändå. Men i kvällens "Mästarnas mästare" stoppas han av ett nytt besked.

Det var i förra veckans ”Mästarnas mästare” som olyckan var framme för deltagaren Jesper Blomqvist, 44. I den första grenen skulle den forne fotbollsspelaren och ”Let’s dance”-vinnaren tävla tillsammans med sina två lagkamrater, Kennet Andersson, 50, och Magnus Wislander, 54, i en tuff hinderbana.

Det sista momentet i hinderbanan var att hela laget skulle ta sig över en hög höjdhoppsribba, men när Jesper Blomqvist skulle ta sats mot den vred han foten fel och föll ihop på marken.

Läkare tillkallades och Jesper Blomqvist lindade foten. Under den andra grenen fick fotbollsspelaren medverka igen, med lindad fot, men i kvällens program blir beskedet annorlunda.

Efter att programmets läkare fått titta på foten igen stoppas fotbollsspelaren från att delta i dagens tävling, det tuffa momentet “Sisyfos”, och får i stället sitta på bänken medan lagkamraterna tävlar.

– Tyvärr. Vi tog beslut efter inrådan av läkare att försöka spara lite på foten, säger Jesper Blomqvist i programmet.

Lagkamraten Kennet Andersson tycker att det är ett bra beslut, trots att han och Magnus Wislander kommer att få jobba ännu hårdare med en man mindre i teamet.

– Det är för riskfyllt. Här kan vem som helst bryta en fotled. Man kommer inte att ha någon kontroll när man springer i nerförsbacken, säger han i programmet.

”Mästarnas mästare” sänds 20.00 ikväll, söndag, på SVT1.

Läs också: Jesper Blomqvist om skilsmässan: ”Min största förlust någonsin”

Läs också: Ett år efter skilsmässan – Jesper Blomqvist har hittat kärleken igen

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN