Jesper Bengtsson i tårar i Trolljägarna – efter mordhoten

Jesper Bengtsson i Trolljägarna

Under en längre period har Paradise hotel-profilen Jesper Bengtsson utsatts för hot i sina sociala kanaler.
Men när nättrollen tillslut gick på Jespers föräldrar fick han nog och bad om Robert Aschberg om hjälp.
– Det är ingen som ska behöva ta skit i min familj för att jag har varit med i ett tv-program, säger Jesper Bengtsson i Trolljägarna.
Slå på ljud

En av Sveriges mest kända programledare Robert Aschberg har i flera säsonger av tv-programmet Trolljägarna gett sig ut bland trollen som härjar på internet för att försöka få ett slut på allt hatande.

Vid sin sida har han även denna säsong TV3-profilen och journalisten Frida Boisen som sköter jagandet av nättroll med bravur.

Radarparet jagar fatt på anonyma nättroll som förpestar andras liv på nätet, och de som får hjälp av Aschberg och Boisen är både kända personer och okända ansikten.

Frida Boisen och Robert Aschberg i Trolljägarna

FOTO: Karin Törnblom/TT

Jesper Bengtsson fick nog av hatet

Jesper Bengtsson, 24, har deltagit i flera reality-program på tv, bland annat Temptation island tillsammans med sin dåvarande flickvän, Paradise hotel samt Hemliga beundrare.

– Jag kan vara en riktig fuckboy, men jag kan också vara en svärmorsdröm. Hugger någon en liten kniv i min rygg så kommer jag köra upp en dolk i arslet på dom, säger han i sin introduktionsvideo inför Paradise hotel.

Detta är något som provocerat en del tittare, vilket har lett till att Jesper Bengtsson nu även syns till i TV3:s Trolljägarna, ett lite mindre kul tv-sammanhang.

– Både jag och min familj har fått ta emot hat och hot som är extrema. Kommer med direkta mordhot, att jag ‘ska brinna inne’. Jag känner mig inte säker. Jag känner mig inte säker för min familj heller, säger Jesper i programmet och fortsätter:

– Det är ingen som ska behöva ta skit i min familj för att jag har varit med i ett tv-program.

Bryter ihop framför Robert Aschberg

Det är med tårar i ögonen som Jesper berättar för Aschberg  i programmet att hatet har gått såpass långt att både hans mamma och pappa blivit drabbade. Det var just då, när ett av trollen som skickat hat till honom under en längre period, tillslut gick på hans föräldrar som det fick vara nog.

jesper Bengtsson i tårar i Trolljägarna

FOTO: Viafree, Viaplay

Jesper tog då kontakt med Trolljägarna i hopp om att få ett slut på näthatet genom en konfrontation.

Trolljägarna kan du se på tisdagar klockan 21.00 på TV3 och Viafree.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Viafree

SENASTE NYTT!