Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Jenny Strömstedts vädjan efter bedrägerierna: ”Polisanmäl!”

25 mar, 2019 
AvSarah Mansouri
Jenny Strömstedt
Programledaren Jenny Strömstedt går nu ut på sin Instagram och vädjar sina följare till att inte låta sig luras av den falska informationen som spridits.
Annons

Varje vecka syns Jenny Strömstedt, 46, i TV4:s Nyhetsmorgon och hon är en av de mest uppskattade programledarna.

I februari fick Jenny nog efter att felaktig information spridits om att hon och kollegan Jesper Börjesson, 48, ska sluta på sina jobb.

På sina respektive Instagramkonton dementerade TV4-profilerna de falska artiklarna. Jenny skrev bland annat att kanalen gör sitt bästa för att sätta dit de som missbrukar hennes namn, men att liknande ”fake-news” ändå sprids.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Så här unga och oskyldiga var jag och Steffo när vi gjorde vår första sändning tillsammans i Nyhetsmorgon för hundra år sen. Just nu cirkulerar en fejkartikel på nätet som påstår att att slutar på Tv4 för att börja sälja nån tramsig kräm. Folks! Jag meddelar härmed att jag icke tänker lämna mitt jobb inom den närmsta framtiden med mindre än att jag släpas ut ur studion”, skrev Jenny vid tillfället.

Annons

Jenny Strömstedts nya varning till följarna

Men problemet med bedragare som använder TV4-profilens namn verkar kvarstå. I ett nytt inlägg på Instagram går Jenny nu ut med en viktig varning till sina följare.

”OBS! Viktigt! Jag får fortfarande meddelanden från personer som köpt hudvårdsprodukter för jättemycket pengar från bedragare som använder mitt och andra Tv4 profilers namn för att sälja. TV4 har ett pågående arbete för att i samarbete med jurister komma åt de här idioterna. Det visar sig vara svårt men det kommer förhoppningvis att gå”, skriver Jenny.

Samtidigt uppmanar programledaren följarna att vara kritiska och inte låta sig luras.:

”Gå aldrig på reklam för mirakelkurer i webbannonser! Spendera inte stora pengar på att köpa produkter på nätet! Jag ska inte sluta någonstans. Jag jobbar som journalist på TV4 och gör inte reklam för någonting. Alla annonser ni ser med mitt namn som inte handlar om program på TV4 är fejk. Om ni ändå råkat illa ut – polisanmäl! En tumregel dock – var alltid kritisk till reklam och erbjudanden.”, skriver Jenny Strömstedt.

I kommentarsfältet visar följarna sitt stöd till Jenny.

”För jävligt att ni utnyttjas på detta sätt, allt handlar ju om pengar…..men folk måste ju tänka till o inte gå på den här smörjan”, skriver en och en annan håller med:

”Viktigt att vara källkritiskt. Tråkigt att du utnyttjas så”

FOTO: Olle Sporrong/EXP/TT, Anders Wiklund/TT

Annons