Jenny Strömstedts tårar: "Åh Herregud"

Jenny Strömstedt brister ut i tårar i Nyhetsmorgon när det gripande inslaget visas.
– Jag blir alldeles rörd, säger hon i programmet.

TV4-profilen Jenny Strömstedt, 47, är en person med många bollar i luften. Förutom att programleda Nyhetsmorgon flera dagar i veckan får tittarna även se henne i Brottsjournalen samt Tillsammans med Strömstedt, som hon gör tillsammans med maken Niklas Strömstedt, 61.

Under lördagens Nyhetsmorgon blev Jenny rörd till tårar av ett känslosamt inslag. Det var under ett inslag om pensionären Mary Eriksson, 82, där hon fick sig en riktigt fin överraskning när Fahrudin och Eldin Karisik dök upp med mat till sin så kallade”extramormor” för att hon själv inte ska gå ut och handla med tanke på coronaviruset. När de båda bröderna kom som flyktingar från Jugoslavien fanns Mary för dem i alla väder.

– Jag blir väldigt rörd och glad över dessa solskenshistorier som också sprider sig, säger Jenny i programmet.

Körde 9 timmar enkelresa

Bröderna Fahrudin och Eldin Karisik körde 9 timmar enkelresa för att handla mat åt Mary, något hon själv berättar om i inslaget.

– Där stod de med tre fulla matkassar utanför min dörr, säger hon och fortsätter:

– Jag blev så överrumplad, jag känner ju dessa killar men det kändes helt ofattbart att de hade kört så långt för mig, säger hon.

Mary berättar att hon lärde känna bröderna när de var små och helt nyanlända i Sverige och att de sedan dess har haft sporadisk kontakt.

– Jag jobbade på en skola och de kom då till ett flyktingläger i närheten, detta var för 30 år sedan. Då var de 7 och 9 år gamla.

I inslaget berättar även bröderna att de var för dem en självklarhet att hjälpa Mary, som hjälpte dem när de var nyinflyttade i Sverige och kände sig vilsna.

– Jag blir alldeles rörd. Åh Herregud jag är så lättrörd nu i dessa tider, säger Jenny i programmet och brister ut i tårar.

FOTO: TV4/Tv4play