LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jenny Strömstedts plötsliga kollaps i TV4:s direktsändning

10 jun, 2020 
Jenny Strömstedt
Under onsdagen var det dags för TV4:s sändning Mordet på Olof Palme.
Mitt under en intervju kollapsade plötsligt programledare Jenny Strömstedt.
Annons
Jenny Strömstedt och Niklas StrömstedtBrand logo
Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt

Jenny Strömstedt, 47, är en välkänd programledare för TV4-tittarna. Under onsdagen syntes hon i Mordet på Olof Palme, där förundersökningsledare Krister Petersson redogör för polisens senaste besked i fallet. Mitt under sändningen fick tittarna en chock när det oväntade inträffade. När Jenny intervjuade Krister, som var med via länk i sändningen, om mordvapnet föll hon plötsligt ihop på golvet. TV4-tittarna kunde höra någon säga ”Jenny? Jenny?” innan kanalen bröt till reklam.

Anders Kraft tar över sändningen

När reklamen var över och sändningen tillbaka syntes plötsligt programledare Anders Kraft i rutan. Det visade sig att han tvingats ta över sändningen och förklarade då situationen.

– Jenny, programledaren, mådde lite dåligt och var tvungen att lägga sig ner och hämta andan, säger han i sändningen.

Han försäkrar även tittarna om att Jenny mår bra och att sändningen forsätter som planerat men med honom i spetsen och att Jenny istället får vila upp sig.

Annons

– Hon har gått ut själv och för säkerhets skull så passar vi på att slänga in mig. Ni får hänga med så gott det går. Jenny mår bra. Det hela kommer lösa sig, säger han i direktsändning.

Jenny Strömstedts hektiska dag

Vad som hände Jenny under sändningen är oklart. Från att ha varit mitt i intervjun låg hon plötsligt på golvet. Tidigare under onsdagen hade Jenny Strömstedt firat sin dotter som tagit studenten. Under förmiddagen fanns hon på plats på dotterns firande för att sedan bara några timmar senare agera programledare i TV4-programmet. 

Barn 2 av 3 har tagit studenten! Så stolt och rörd och lycklig för din skull. Nu börjar det!”, skrev hon under onsdagsförmiddagen i ett inlägg på Instagram.

Sändningen fortsatte sedan som vanligt med Anders Kraft och Leif GW Persson. I kanalens kommentarsfält på Instagram syntes snabbt oroade tittare.

”Hur gick det med Jenny??”, skriver en tittare.

Hoppas det går bra med Jenny!”, skriver en annan.

FOTO: TV4, Eero Hannukainen/TT

Annons