Jenny Strömstedts ord – efter kritiken i Nyhetsmorgon

Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon på TV4

Jenny Strömstedt blev kritiserad av tittare för att hon satt med benen isär under Nyhetsmorgon.
Nu ryter programledaren ifrån på Instagram.
”Sitter fast i djupt konservativa könsnormer”, skriver hon.

Jenny Strömstedt, 47, är en folkkär programledare för Nyhetsmorgon. Jenny är även ett välbekant ansikte för TV4-tittarna då hon styr hon skutan i Brottsjournalen tillsammans med Leif GW Persson på torsdagar och har jobbat på kanalen i hela 15 år.

Under jul och nyår har vi dock inte fått se så mycket av Jenny i rutan. Hon har nämligen varit på semester i Australien med maken Niklas Strömstedt, 61, där de firade jul ihop med Niklas son Adam Strömstedt och hans familj.

”Äntligen är du tillbaka, bästa programledaren!”, skrev en person i en kommentar efter att den efterlängtade profilen kommit tillbaka.

Men alla är inte lika glada över att få se en Solbrun Jenny i intervjustolen.

”Snälla Jenny, tänk på att hålla ihop benen när du sitter och intervjuar i soffan. Så okvinnligt att sitta med benen isär”, har en person skrivit i Nyhetsmorgons egna kommentarsfält.

Nyhetsmorgon svarar då på kommentaren:
”Känns det inte lite tråkigt att kommentera hur någon sitter? Huvudsaken är ju att Jenny är en grym programledare, tycker vi! Vi bryr oss inte hur våra programledare sitter eller står, det är helt upp till dem och vad de är bekväma med”. 

Jenny Strömstedt ryter ifrån

Även Jenny svarade själv på kritiken genom en story på Instagram.

”Jag försöker tänka på att vi har varsin kropp. Den bör vi vara glada över att den fungerar och att den kan användas på olika sätt, skriver hon och fortsätter:

Sen får vi inte kränka andras kroppar med vår egen. Jag har försökt kolla hur jag satt och kan vid mitt liv inte se något farligt – för alla som inte sitter fast i djupt konservativa könsnormer. ”

Hon får även stöd från flera tittare i Nyhetsmorgons kommentarsfält.

”Herregud har folk inget bättre för sig än hitta fel?. Hon är en bra programledare”, skriver en.

”Herregud vad alla har onödiga åsikter! Jenny är bara bäst!”, skriver en annan.

FOTO: TV4