Jenny Strömstedts okända gravidkamp – nu berättar hon om svåra tiden

Jenny Strömstedt

Jenny Strömstedt är idag mamma till tre barn.
Men det inte många vet är att vägen dit inte har varit helt spikrak.
I Tillsammans med Strömstedts berättar hon nu om den okända kampen.
0:39

Efter reklamen: Jan Björklund om barnfrågan: "Det blev jobbigt"

(0:39)

Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt är ett av Sveriges mest folkkära par. De har varit gifta i tolv år och lever idag tillsammans på Södermalm i Stockholm.

Tillsammans har de programmet Tillsammans med Strömstedts. Där träffar de andra kända par för att prata om deras relation och historia samtidigt som de delar med sig av sin egen.

Genom programmets gång har de haft många intressanta gäster och i det senaste avsnittet besöker de inga mindre än Jan Björklund och Anette Brifalk.

Jan Björklund och Anette Brifalk om kampen att få barn

Jan och Anette har varit gifta i många år och har idag barnen Jesper och Gustav ihop. Men vägen dit har varit allt annat än enkel. I programmet berättar de om längtan efter barn och den tuffa resan dit.

– Det var en ganska lång och stundtals smärtsam resa vi gjorde. Vi hade ju pratat om att bilda familj och så helt plötsligt gick inte det. Allt hade ju gått på räls fram tills det och det fanns inte med i beräkningen att det inte skulle gå, berättar Anette varpå Jan fyller i:

– Det var några jobbiga år. Förutom när i var själva så var det ju alltid när vi umgicks med våra kompisar också.. Alla de hade ju barn och inte vi, och i början var inte det konstigt men sen när åren gick blev det ju jobbigt.

Jenny Strömstedts vågade fråga om skandalfesten: ”Vi kan klippa bort”

Se klippet här!

Men till slut kom samtalet de länge hade väntat på. De skulle få bli föräldrar till en liten pojke i Korea. Redan dagen efter åkte de dit för att hämta honom och lyckan var total.

– Det var kärlek vid första ögonkastet. Det var ett fantastiskt ögonblick, berättar en rörd Jan.

Let's dance-profilernas okända konflikt avslöjad: ”Fiender”

Jenny Strömstedts okända gravidkamp

Jan och Anettes ord får Jenny att öppna upp om sin egna resa. Hon kan nämligen relatera till en del av de känslor de beskriver.

– Jag har själv varit inne i den processen. Och den där frustrationen över att vara en person som oftast..det mesta kan man ju lösa om man jobbar tillräckligt hårt, och sen helt plötslig var det något som var helt bortom min kontroll. Den avgrund som någonstans öppnades där, säger hon och fortsätter:

– Men en sak som jag tog med mig efter den här tiden, när jag gick och längtade efter barn, är att jag själv tog mig igenom den perioden för att jag tänkte för mig själv att på något sätt kommer jag att bli mamma. Om det blir genom biologiska barn eller adoption, så på något sätt. Och då blev det mycket lugnare.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!