Jenny Strömstedts miss under trisskrapet i Nyhetsmorgon

Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon

Jenny Strömstedt råkade begå en miss under trisskrapet i lördagens avsnitt av Nyhetsmorgon.
Nu ber hon gästen om ursäkt.
– Vi övriga får lite bakläxa, säger Jenny i TV4-programmet.

I lördags var det återigen dags för Jenny Strömstedt, 47, att vara programledare för Nyhetsmorgon. Jenny är ett välbekant ansikte för TV4-tittarna då hon även styr hon skutan i Brottsjournalen tillsammans med Leif GW Persson på torsdagar och har jobbat på kanalen i hela 15 år.

Under jul och nyår har vi dock inte fått se så mycket av Jenny i rutan. Hon har nämligen varit på semester i Australien med maken Niklas Strömstedt, 61, där de firade jul ihop med Niklas son Adam Strömstedt och hans familj.

När Jenny återvände till Nyhetsmorgon tidigare i januari var många tittare glada.

”Äntligen är du tillbaka, bästa programledaren!”, skrev en person i en kommentar vid tillfället.

Uppger fel vinstsumma under trisskrapet

Ett stående inslag i Nyhetsmorgon är trisskrapet där en lyckligt utvald person har chans att vinna ett mångmiljonbelopp. I lördags var det maskinoperatören Benny Dahlquists tur att prova lyckan i programmet.

Benny ska skrapa två lotter, den första avgör hur mycket pengar han ska få i månaden och den andra i hur många år denna summa kommer att utbetalas. När Benny är klar med den första lotten har han kammat hem 15 000 kronor i månaden – men det har Jenny Strömstedt missat.

– 10 000 blev det, men det kan bli mer. Vi ses om en liten stund så får vi se hur många år det blir, säger Jenny innan de går över till reklampaus.

Jenny Strömstedts miss i Nyhetsmorgon

När Nyhetsmorgon är tillbaka efter reklamen hälsar Jenny TV4-tittarna välkomna och berättar för dem att Benny gör ett bra jobb med trisskrapet – men att hon själv har begått en miss.

– Vi övriga får lite bakläxa, det var ju inte 10 000, det var ju 15 000 i månaden. Inte ens du såg det, inte kontrollrummet och inte jag. Till mitt försvar ska jag säga att de här lotterna brukar alltid avgöras på sista så lite slentrianmässigt tänkte vi ”10 000, bra peng”, säger Jenny.

Efter att Benny har skrapat båda lotterna står det klart att han har vunnit 2 700 000 kronor.

– Stort grattis och jag ber om ursäkt, det var ju tur att jag inte sa att det var mer än det var så att vi fick sänka summan, avslutar Jenny Strömstedt.

FOTO: TV4