LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jenny Strömstedts kritik mot TV4 – cowboy-arbetsplats: ”Affärer med sekreterarna”

20 jun, 2024 
Linnea Söderberg
Jenny Stömstedt i Nyhetsmorgon vid två olika tillfällen
I nästan 20 år har Jenny Strömstedt underhållit tv-tittarna i Nyhetsmorgon och hon har kommit att bli en av de mest populära programledarna.
Nu avslöjar hon sanningen om de tidiga åren på TV4...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jenny Strömstedts om planerna med maken Niklas StrömstedtBrand logo
Jenny Strömstedts om planerna med maken Niklas Strömstedt

Programledaren och journalisten Jenny Strömstedt, 51, har sedan 2005 underhållit tittarna i TV4s Nyhetsmorgon. Sedan ett par år tillbaka är det på lördagar vi ser henne hålla ställningarna i programmet.

Vid sidan av Nyhetsmorgon har Jenny massa andra roliga projekt. Vi har både fått se henne i Tillsammans med Strömstedts och i valvakorna på TV4. Tillsammans med vännen och trädgårdsmästaren Victoria Skoglund driver hon också podden Röda Vita Rosen.

Jenny Strömstedt började sin karriär på TV4 genom att jobba extra som receptionist, och efter att hon börjat studera på journalisthögskola fick hon in en fot in i TV4s finrum genom praktik på Nyhetsmorgon.

Jenny Strömstedts avslöjande om tiden på TV4

I en intervju med Icakuriren avslöjar Jenny nu sanningen om de tidiga åren på TV4. Hon berättar att det var en annan tid när hon började med tv, jämfört med nu.

– När jag började på TV4 var det i högsta grad en cowboy-arbetsplats. Direktörerna hade affärer med sekreterarna, och vi unga kvinnor fick göra känslojobben, medan killarna skickades ut på presskonferenser och vårbudgetar.

Annons

Jenny var dock inte den som var blyg. Hon berättar att hon alltid har kastat sig in i projekt och aldrig varit särskilt nervös över hur det ska gå.

– Om man vågade höja rösten så lyssnade cheferna. Och på något tvångsmässigt sätt höjde jag ofta rösten.

Jenny om relationen till Steffo Törnquist: ”En riktig murvel”

Under många år ledde Jenny Nyhetsmorgon tillsammans med Steffo Törnquist, 68, och de var minst sagt en populär programledarduo. Idag ser hon Steffo som en av sina allra käraste vänner, säger hon till Icakuriren.

– Senast i helgen var vi på samma kalas. Vi har alltid så roligt när vi ses, och vi har exakt samma humor. Men jag har också stor respekt för Steffo som yrkesperson. Han är analytisk och klok, en riktig murvel.

Däremot menar hon att det skulle vara annorlunda att se tillbaka på tidiga åren med Steffo idag.

– När vi började jobba ihop tog han nog en ganska senior roll, på den tiden var det inget konstigt. Men skulle man se programmen idag skulle det nog vara lite ”äldre man vägvisar en yngre kvinna” över det hela. Jag har dock aldrig upplevt det så, vi har alltid haft en väldigt jämlik relation.

FOTO: TV4, Skärmdump / TT

Annons