Jenny Strömstedts kritik mot Steffo efter misslyckandet

Under Nyhetsmorgons livesändning passade Jenny Strömstedt på att ge kollegan Steffo Törnquist kraftig kritik efter ett vågat drag.

Just nu är en dans som kallas “Renegade” populär på olika plattformar, framförallt på TikTok där man postar korta, ofta humoristiska, videoklipp. “Renegade” är en dans på 15 sekunder som har blivit en viral sensation och dansen består av en serie koreograferade arm- och överkroppsrörelser, och har framförallt blivit populär bland den yngre målgruppen.

Det är en 14-åriga Jalaiah Harmon från Georgien som kommit på dansen och hon publicerade den för första gången på sitt Instagram-konto i oktober 2019, skriver The New York Times . Snart kopierade tusentals hennes dans – men utan någon kredd till henne. 

– Jag var glad när jag såg min dans överallt, men jag ville ha kredd för den, säger Harmon till tidningen. 

Den populära dansen var något TV4:s Nyhetsmorgon uppmärksammade under torsdagen. I ett inlägg på Instagram skriver de:

”Renegade” heter dansen som just nu dansas, filmas och läggs upp på nätet av hundratusentals människor. Vi lät först proffsen från dansskolan House of Shapes visa hur det går till – sedan var det såklart Jenny och Steffos tur!”, till ett videoklipp på programledarna som prövar dansen.

Jennys vassa pik till kollegan

I klippet får programledarparet Jenny och Steffo lära sig dansen av tre stycken duktiga dansare. Det går lite sådär till en början.

– Ingen musik, vi måste lära oss stegen först, säger en stressad Steffo i videoklippet.

När programledarparet sen försöker dansa går det.. inte jättebra då de inte riktigt hinner med alla stegen. Jenny passar då på att pika sin kollega lite kaxigt:

– Du har ju vunnit Let’s dance, det ser man ju direkt, säger hon ironiskt.
Steffo svarar då snabbt med att rätta henne:
– Jag vann ju faktiskt inte, säger han i videoklippet.
FOTO: TV4/Instagram