Jenny Strömstedt oväntade bekännelse om Naked attraction – efter kritikstormen

Sofia Wistam. Jenny Strömsedt.

Den folkkära programledaren Jenny Strömstedt har tittat på Naked attraction Sverige.
Men vad tycker hon egentligen om programmet och den rådande kritikstormen?
Läs allt här!
0:22

Efter reklamen: Jenny Strömstedt om att ha sommaren fylld med jobb

(0:22)

Slå på ljud

Journalisten och Nyhetsmorgon-programledaren Jenny Strömstedt, 49, är en av våra mest folkkära profiler. Hon är van att kommentera både nyheter och populärkultur inför hela svenska folket, när hon syns i tv-rutan på morgnarna.

Så vad tycker Jenny om populärkulturens allra hetaste och mest kontroversiella snackis just nu; tv-programmet Naked attraction Sverige?

Jenny Strömstedts bekännelse om Naked attraction

I den egna podcasten Röda vita rosen, som Jenny har tillsammans med vännen tillika författaren Victoria Skoglund, 54, har hon en bekännelse. Det börjar med att Jenny berättar om den föregående helgen som tillbringades i goda vänners lag:

– Vet du vad vi gjorde sen? Då gick vi in och tittade på Naked attraction, säger Jenny busigt och inväntar Victorias reaktion.

– Egentligen vill jag säga att jag inte tittar på det..., säger Victoria och bekänner sedan att hon också sneglat på avsnitten som sänts hittills.

Vidare berättar Jenny om branschens motstånd till programmet:

Naked attraction är, för de som inte vet, ett brittisk format, som nu har kommit till Sverige. Efter många år! Jag vet att många produktionsbolag, eller i alla fall ett, har försökt att få någon att nappa på det i Sverige. Men det har liksom varit lite för utmanande, säger hon och skrattar.

Hon berättar att hon själv fastnade för programmet redan för fyra år sedan.

– Då glodde jag på den brittiska varianten och blev väldigt förtjust. Så när vi tittade på det där i lördags då utbröt det ett riktigt obehagligt gräl. För de andra tre tyckte att de här var den värsta spekulativa skit de någonsin hade sett…

– Och jag tyckte att det var bra, viskar Jenny fram.

Naked attraction Sverige programleds av Sofia Wistam och hade premiär i Kanal 5 den 7 juni.

Naked attraction Sverige programleds av Sofia Wistam och hade premiär i Kanal 5 den 7 juni.

FOTO: discovery+

Sonens starka reaktion till Sofia inför Naked Attraction: "Hellre dör jag"

Se klippet här!

Jenny Strömstedts åsikt om programmet – efter kritikstormen

Men inte heller Jenny tycker att programmet är helt oproblematiskt. Även om hon är övervägande positiv till formatet som normbrytande underhållning.

– Det har kommit kritik. Det har skrivits krönika på krönika. Jag har ju själv varit krönikör i massor med år, så jag förstår ju varför de hugger på ämnet. Det är lättskrivet, säger hon och fortsätter:

– Problemet är ju inte bedömningen. Liksom uppskattning och förstärkning… att någon säger så här ”Ååååh vilka härliga pattar!”, det tror jag att vi alla behöver höra. Eller ”Den här pungen, den kan man hålla handen om”. Det kommer vi aldrig vilja vara utan. Problemet är ju om det bara finns en sorts bröst och en sorts snopp som är det rådande idealet.

Men som journalist har Jenny som sagt ett kritiskt öga ändå och menar på att det finns en aspekt att programmet som känns nedvärderande och onödiga. Hon brusar upp:

– De har ju gjort det fint! Det som jag inte tycker om är ju de här konstiga små undervisande filmerna. Dem däremot värderar! ”Man känner mycket mer om man har långa inre blygdläppar”, ja men om man nu inte hade det, hur känns det då att höra den här filmen? Dem tycker jag att de kan spola!

FOTO: discovery+, TV4

SENASTE NYTT!