LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jenny Strömstedt om kritiken mot Paolo Roberto-intervjun

15 maj, 2020 
Jenny Strömstedt och Paolo
Paolo Roberto har erkänt sig skyldig till sexköp i en intervju med TV4.
Under dagen har kritiken mot kanalen vällt in – nu väljer Jenny Strömstedt att ge sin syn på saken.
Annons
Känd tv-profil gripen i sexköpsrazzia – polisen om insatsenBrand logo
Känd tv-profil gripen i sexköpsrazzia – polisen om insatsen

I fredagsmorse la Paolo Roberto, 51, upp ett inlägg på Instagram där han avslöjade att han fattat ett beslut som kommer att kosta honom dyrt. Det var då ännu oklart vad saken gällde men endast ett par timmar senare ställde han upp i en intervju med TV4 nyheterna där han förklarade läget.

– Jag har köpt sex. Det är första gången, säger Paolo.

Det är ingen mindre än Nyhetsmorgon-programledaren Jenny Strömstedt, 47, som intervjuar TV4-profilen och under inslaget ställer hon bland annat en fråga om hur Paolo Roberto tänker kring organiserad brottslighet och människohandel.

– Det går aldrig att snacka bort, säger Paolo.

TV4-tittarnas kritik mot intervjun

Efter att intervjun lades ut på TV4:s sajt har det även visats i kanalens nyhetssändningar. Paolos uttalande har fått stort utrymme i medierna, något som många människor har starka åsikter om. På kanalens sociala medier-konton har kritiken vällt in.

Annons

”Ingen intervju till offret utan förövaren får tid – hur tänkte ni här? Såå dåligt”, skriver en person i en kommentar på Instagram.

”VARFÖR ger ni TV-tid till någon som köpt ett övergrepp och dessutom låter honom gråta ut om det?”, skriver en annan, varpå TV4 svarar:

”En av grundbultarna inom journalistik är att låta alla sidor komma till tals. Vi har sökt samtliga parter. Som en del av vår publicering har vi låtit en journalist intervjua Paolo Roberto. I samma publicering har Stockholmspolisen intervjuats om den aktuella polisinsatsen”.

Jenny Strömstedts ord om inslaget

Nu väljer även Jenny Strömstedt att besvara TV4-tittarnas kritik i ett långt inlägg på Instagram.

”Det var ett redaktionellt beslut att göra den här intervjun, men jag tycker personligen också att det finns en poäng med att visa att dagens sexköpare inte är ”någon annan”, utan också väletablerade män som lever framgångsrika liv i rampljuset och som finns mitt ibland oss”, skriver hon.

Jenny berättar vidare att TV4-tittarna kommer att få se mer av Paolo Roberto i morgondagens avsnitt av Nyhetsmorgon.

”Syftet med det inslag vi kommer att visa i Nyhetsmorgon i morgon är att sätta fokus på just vilka dessa förövare är, hur deras beteende drabbar offren och hur samhället måste agera för att stoppa sexhandeln”, skriver Jenny Strömstedt i inlägget.

FOTO: Olle Sporrong/EXP/TT, TV4

Annons