Jenny Strömstedt möts av kritik – efter vapenbilden

Jenny Strömstedt poserar med ett vapen

I tisdags var det säsongsfinal av Brottsjournalen och inför detta la Jenny Strömstedt upp en bild på Instagram där hon poserar med en vapenattrapp.
Nu möts TV4-profilen av stark kritik.
– Otäck bild, skriver en person i en kommentar.

TV4-profilen Jenny Strömstedt, 47, styr skutan i flera program på kanalen. Hon syns med jämna mellanrum i Nyhetsmorgon, då ofta tillsammans med parhästen Steffo Törnquist, 63. På tisdagar har tittarna även fått se Jenny i Brottsjournalen, som hon gör tillsammans med kriminologen Leif GW Persson, 74.

Jenny Strömstedt är en av de mest uppskattade programledarna på TV4. Hon hyllas ofta för sin insats i rutan och många människor är snabba på att ge henne komplimanger när hon har gjort en förändring med sitt utseende. Detta hände tidigare i december när Jenny dök upp i Nyhetsmorgon med en ny frisyr.

TV4-profilen låter ofta sitt blonda svall hänga fritt men denna gång hade hon istället valt att föna sitt hår bakåt, en look som många fans tyckte passade Jenny väldigt bra och i kommentarsfältet på programmets Instagram-konto vällde komplimangerna in.

Jenny Strömstedts oväntade inlägg

Nu möts Jenny Strömstedt än en gång av starka reaktioner i sociala medier. Men den här gången handlar det om någonting helt annat.

På Instagram har Jenny nämligen lagt upp en bild när hon står bredvid två män med tomtemasker, varav en av dem bär ett automatvapen. Det var inför säsongsavslutningen av Brottsjournalen som inlägget postades. I bildtexten skriver hon:

”Vi spelar in en rekonstruktion inför morgondagens Brottsjournalen. OBS! Automatvapnet är en attrapp. Om någon nu undrade”.

Följarnas kritik efter bilden

Men trots att vapnet är en attrapp är det nu många följare som riktar kritik mot att Jenny Strömstedt väljer att ställa upp på en sådan bild. I kommentarsfältet vädrar följarna sina åsikter:

”En bild med ett vapen känns lite passé även om den tydligen ska vara rolig? Men vi har ett Sverige där våldet och skjutningar har eskalerat ! Oskyldiga dör pga av vapen! Vet att ni inget illa menar”, skriver en person.

”Otäck bild, kan ge fel signaler för vissa … ej så lämpligt och dessutom tråkigt att se”, skriver en annan.

”Märkligt med vapnet….”, tillägger en tredje.

Jenny Strömstedt har ännu inte besvarat kritiken i kommentarsfältet.

FOTO: Olle Sporrong/EXP/TT, Instagram