Jenny Strömstedt avslöjar hemliga knepet i Nyhetsmorgon

Jenny Strömstedt och Steffo

Under många års tid har Jenny Strömstedt klivit upp mitt i natten för att ta sig till TV4-huset och sända Nyhetsmorgon.
Nu berättar hon om känslorna kring att arbeta de ovanliga tiderna.
– När man jobbar skift som jag gör ser man alltid lite död ut, säger Jenny till Damernas värld.
Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt
Slå på ljud

Programledaren Jenny Strömstedt, 47, är ett välkänt ansikte för TV4-tittarna. Förutom att leda Nyhetsmorgon tillsammans med kollegan Steffo Törnquist, 64, vid sin sida, syns hon även i program som Brottsjournalen och Tillsammans med Strömstedts.

I det sistnämnda får tittarna en stor inblick i hennes och maken Niklas Strömstedts liv. Paret, som gifta sig 2011, ger sig ut till olika delar av Sverige för att hälsa på hos andra kändispar och tillsammans med dem diskutera äktenskap och relationer.

Funderingen om framtiden

Men det är kanske främst Nyhetsmorgon som många kopplar ihop Jenny med. Hon har trots allt varit programledare i TV4-succén sedan många år tillbaka och levererar allt från allvarligare intervjuer till goda skratt.

Även om Jenny älskar sitt jobb som programledare på kanalen visar det sig nu att hon funnit ett annat stort intresse som skulle kunna innebära slutet för programledarens uppdrag i Nyhetsmorgon.

– Jag tror faktiskt att jag skulle bli världens bästa hemmafru. Jag tycker det är så roligt att baka och laga mat. Nu ska jag lära mig att snickra också, jag har precis inrett en snickarbod och tänker att det ska bli min nya grej, säger Jenny Strömstedt i en intervju med Damernas värld.

Hemliga knepet i tv-rutan

Jennys stora intresse för att vara hemma och pyssla har dock inte ännu lett till att hon har några planer på att ge upp programledaryrket. Istället är hennes arbete är något som hon trivs väldigt bra med även om det innebär att kliva upp mitt i natten för att bege sig till studion.

I samma intervju avslöjar dock Jenny ett hemligt knep som hon alltid använder sig av för att se pigg och fräsch ut i tv-rutan.

– Jag har alltid med mig ett täckande puder och concealer. När man jobbar skift som jag gör ser man alltid lite död ut, då är det viktigt med täckande smink, haha!, säger Jenny Strömstedt till tidningen.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT/TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN