TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Jenny Alversjös son nära att bli kidnappad: "Leo blev jagad och fick cykla för livet"

22 feb, 2015 
AvLotta Gray
Det som inte fick hända hände. Jenny Alversjös son höll på att bli kidnappad. Nu berättar hon om det svåra traumat.
Annons

TV4:s Jenny Alversjö, 41, är en tjej med skinn på näsan. Vi ser henne som charmig ciceron i “Nyhetsmorgon” samt som stenhård programledare i samhällsprogrammet “Kalla Fakta”. Privat lever hon med maken Patrik Larsson, 45, och barnen Leo, 11, och Olivia, 14, i Stockholms innerstad. För fem år sedan blev hon hotad till livet av en anonym person. Hon skulle bara ha två veckor kvar av sitt liv, det spelade ingen roll vilka åtgärder som polisen vidtog.

– Det var så otroligt obehagligt, som om marken under bara försvann. Allt stannade upp, berättar hon i tidningen Mama.

Det blev ett trauma för Jenny och familjen. Foto: TT
Det blev ett trauma för Jenny och familjen. Foto: TT

Barnen fick inte veta något, Hon vägrade sluta jobba. Men fick personskydd. Det gick så långt att Patrik och barnen fick flytta till hemlig adress en tid. Någon tid senare hände det som är den värsta mardröm man kan tänka sig som förälder. Sonen Leo utsattes för ett regelrätt kidnappningsförsök.

Annons

– Leo sätter sig på en stock vid skogsbrynet. Då kommer en kvinna kommer fram och frågar: “Vad heter du? Hur gammal är du? Ska du med till Godislandet?”.

– Han vill inte, men hon tar tag i honom och säger: “Jo, men du ska med till Godislandet”:

Jenny med maken Patrik till vänster och barnen Leo och xx samt kollegan Per Nyberg. Foto: IBL
Jenny med maken Patrik till vänster och barnen Leo och Olivia samt kollegan Per Nyberg. Foto: IBL

Leo får panik och börjar springa till sin cykel. Där står en bil parkerad och en man hoppar ur och börjar jaga honom med han cyklar för livet. Jenny oroar sig att det är samma person som tidigare hotat henne men polisen tror inte det men rädslan att det ska hända igen är förstås förlamande.

– Så otroligt jobbigt när du inte vet vem det är som hotar.

Det har nu gått tre år och för programledaren är det viktigt att prata om det som hänt. För att få folk att tänka till och hålla uppsyn över andras barn och sina egna.

– Leo är rätt stolt över att han fixade det här bra och det betyder mycket för mig. Att han vågar prata om det, avslutar hon i Mama.

Mer måsteläsning:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons