Jenny Alversjös insikt efter stroken – nya framtidsbeskedet

Jenny alversjös

Trots allt hemskt som stroken medförde hade inte Jenny Alversjö velat ändra på något.
På sin Instagram berättar hon om allt fint som kom med det tragiska.
”Allt stöd, alla livsöden jag fått ta del av och den galna klarsyntheten”, skriver hon.

Det var den sista söndagen i oktober som Nyhetsmorgon-programledaren Jenny Alversjö, 45, plötsligt drabbades av stark huvudvärk.

”Åskknallshuvudvärk och ilfart till akuten. Jag har fått en hjärnblödning. En stroke. Jag…mitt i livet”, skrev hon på Instagram ett par dagar senare efter att det inträffat.

För Hänt berättade Jenny Alversjö i slutet av november att hon fortfarande tar det väldigt lugnt och tar en dag i taget.

– Men jag mår mycket bättre idag. Jag börjar bli sugen på att börja jobba igen. Men jag har stor respekt för det som har hänt och ska försöka vila så mycket jag kan, sa hon då.

Hon kunde inte då ge något svar på när hon skulle börja jobba igen.

– Vi får se. Jag kommer nog att vara hemma året ut i alla fall, så är jag nog tillbaka sen när vi drar igång igen, sa hon till Hänt.

Orden om traumat

När 2019 ledde mot sitt slut under nyårsafton passade Jenny Alversjö på att sammanfatta det gång året och det hemska som inträffade. På Instagram skriver hon att hon inte hade velat ändra något av de som hänt, då det tragiska trots allt ledde till en hel del fint i form av kärlek och stöd.

”Vilket år. Mer än allt. Kände mig som starkast i livet och så pang – något jag aldrig kunnat tro skulle hända mig. Men nu i efterhand hade jag inte velat ändra en enda del av det. Allt stöd, alla livsöden jag fått ta del av och den galna klarsyntheten som kommer med ett trauma”, skriver hon.

Hon ger även en hint om att hon tror att det nya året kommer att bli ännu bättre.

”Hoppas och tror på 2020. För mig och för er alla. Gott nytt år”, skriver hon.

FOTO: Patrik Österberg/Jerker Ivarsson/TT