Jenny Alversjös glädjebesked – efter coronainsjuknandet

Jenny Alversjö blev coronasjuk, men är på väg tillbaka nu.

Jerker Ivarsson/TT, Instagram
Jenny Alversjö är frisk från covid-19! Hon passar också på att tacka för allt stöd hon fått under den jobbiga sjukdomstiden, men berättar samtidigt att hon inte är helt återställd.
Jenny Alversjö kritiseras efter oväntade frågan till Triss-vinnaren i Nyhetsmorgon
Slå på ljud

Förra veckan berättade Jenny Alversjö att hon skulle missa rapporteringen om USA-valet. Anledningen var att hon blivit sjuk i covid-19.

”Hade sett fram emot den här veckan i flera år. Fyra närmare bestämt. Nu kan jag inte sända med mina kollegor och det blir inget USA-valsmaraton för mig. Är sjuk i covid-19 och får följa allt från sängen”, skrev hon i ett inlägg på Instagram då.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Flera av TV4-kollegorna och en rad andra personer önskade henne ett snabbt tillfriskande.

”Hälsan går före alla val i världen – och om 4 år är det dags igen. Ta hand om DIG! Du är viktig”, skrev Tilde de Paula Eby.

”Krya! Snart är du på benen igen! Kram”, peppade Henrik Alsterdal.

Men nej! Krya på dig och hoppas viruset inte biter så hårt på dig”, skrev Niclas Wahlgren.

Nyhetsmorgons dubbla coronainsjuknande

Jenny Alversjö var inte ensam om att bli sjuk. Hennes Nyhetsmorgon-kollega Steffo Törnquist, insjuknade också i covid-19, och han blev så dålig att han var tvungen att läggas in på sjukhus.

– Det blev syrgas och dropp och allt. Jag har varit inlagd för vård och nu är jag utlagd med en påse mediciner och förmaningar som jag naturligtvis tar på stort allvar, berättade han i en video på Instagram.

Under lördagen kunde Steffo Törnquist berätta att både han hans fru Caroline Törnqvist blivit förklarade friska och att de båda mår bättre.

”Varmt tack kompisar för hejarop och styrkekramar och allt härligt ni har stöttat med under corona-tiden. Jag är såååå rörd över omsorgen. Både min hustru Moroten och jag är mycket, mycket bättre. Vi är friskförklarade, men saknar ork (jag) o smak (båda), vi tar promenader, sover och låter kroppen hämta sig i lugn takt”, skrev han på Instagram.

Jenny Alversjö: ”Är snart tillbaka”

Nu kommer nästa glädjande besked! Den här gången från Jenny Alversjö.

I pyjamasbyxor men på benen och smitt- och feberfri. KÄNSLAN! Tusen tusen tack för all kärlek och omtanke”, skriver hon.

Men helt återställd är Jenny Alversjö inte.

”Har noll smak, knappt någon doft men hundra procent lycka att vara frisk igen”, skriver hon och på bilden sträcker hon upp armarna i en segergest.

Jenny Alversjö är inte ensam om att jubla över beskedet. Niclas Wahlgren skriver till exmepel:

”Superwoman”.

Dansaren Malin Watson gläds också över beskedet:

”Åh vad skönt att höra! Fortsätt krya på dig fantastiska du!”.

Och Nyhetsmorgon-kollegan Sofia Geite skriver:

”Så härligt!”.

Steffo Törnquist skrev i sitt inlägg att han hoppas vara tillbaka i rutan igen redan den här veckan. När Jenny Alversjö är tillbaka är oklart, men det verkar inte dröja allt för länge.

”Är snart tillbaka”, skriver hon.

FOTO: Jerker Ivarsson/TT, Instagram

Läs också: Steffos första ord efter coronasmittan – framtidsbeskedet i TV4

Läs också: Jenny Alversjö om pojkvännen Anders

FRÅN FÖRSTASIDAN