Jenny Alversjö om framtiden i Nyhetsmorgon – efter långa pausen

Efter att ha varit borta ett tag från tv-rutan är nu Jenny Alversjö tillbaka och mer laddad än någonsin. För Hänt berättar hon hur det känns, vad hon gjorde på semestern och vad hon tycker om sina TV4-kollegor.

Jenny Alversjö, 45, är en av de populära programledarna i TV4:s Nyhetsmorgon. Under sommaren var hon borta ett tag från programmet då hon fick lite välbehövlig semester. När Hänt träffade programledaren i våras berättade hon att hon inte varit ledig på väldigt länge.

– Jag ska vara ledig i sommar, fyra veckor. Det är första gången på sju år. Jag har jobbat varje sommar, men det är ju så roligt att jobba. Nu har jag unnat mig att var lite ledig ändå, berättade hon då.

Vid tidpunkten visste hon inte vad hon skulle göra på semestern, men när Hänt träffar Jenny Alversjö nu avslöjar tv-profilen vad hon gjorde under sin lediga månad.

– Åh, jag har haft en jättefantastisk semester. En månad, hela fyra veckor, det var helt fantastiskt. Det var jättehärligt, så nu är det nästan svårt att gå upp på morgonen, säger hon till Hänt.

Vad gjorde du för något på din semester? 

– Jag var i Spanien med några vänner och sen umgicks jag med barnen hemma i Sverige, det var helt ljuvligt.

Full fart framåt i höst

Men nu är hon återigen tillbaka i Nyhetsmorgon och har ingen planerad semester inom den närmsta tiden. Jenny Alversjö trivs verkligen med sina kollegor och tycker att det är roligt att vara tillbaka på jobbet.

– Nu är jag tillbaka, nu är det full fart. Hösten har rivstartat. Det känns bra. Det är som att gå från semester med familjen till att gå tillbaka till min andra familj. Vi på Nyhetsmorgon är ju som en familj, säger Jenny Alversjö till Hänt.

Saknade du jobbet något under semestern?

– När jag var ledig saknade jag pulsen, drivet, tittarna och att få väcka svenska folket med allt de senaste som hänt under natten. Det är väldigt härligt. Så nu jobbar vi på hela hösten.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Jerker Ivarsson/TT