TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Jennifer Lawrence om sin tuffa uppväxt: "Delade min mat med råttorna"

31 dec, 2015 
AvLina Tidén Sundin
Innan hon slog igenom levde Jennifer Lawrence under knappa förhållanden.
Annons

Jennifer Lawrence, 25, har inte alltid varit en välbetald och hyllad Oscarvinnare. Som fjortonåring hade “Hunger Games”-stjärnan ont om pengar och bodde i en liten lägenhet i New York.

– Natten var hemsk, det var då som råttorna kom fram. Jag gick inte till badrummet. Min pappa pratar fortfarande om det, han säger “det var då jag visste att du var seriös”. Det var vändpunkten för min pappa, säger den “Joy”-aktuella skådespelaren i radioprogrammet “Fresh Air” på NPR.

Jennifer Lawrence levde under knappa förhållanden innan hon slog igenom. Foto: IBL
Jennifer Lawrence levde under knappa förhållanden innan hon slog igenom. Foto: IBL

Lägenhet var långt ifrån hemtrevlig, men Jennifer var fast besluten att stanna i New York eftersom hon hade gett sig sjutton på att bli skådespelare.

– Det fanns inget varmt vatten, inget kök, det var som en klädkammare med en värmeplatta.

Råttorna upptäckte såklart maten hon hade i lägenheten.

– Jag hade verkligen inte pengarna. Till en början om en råtta hade ätit på mitt bröd reagerade jag kanske med ett “usch” och slängde limpan, men med tiden blev det “Gud, jag har inte råd med bröd” så jag började skära runt hålet där råttan hade ätit. Jag kom till punkten där jag bokstavligt talat delade min mat med en råtta.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons