Jennifer, 23, hatas för sitt utseende: ”Fel på hela mig"

Jennifer, 23, hatas för sitt utseende: ”Fel på hela mig"

Jennifer Warzocha från "Ung och bortskämd" kallas "ful och äcklig" på nätet. Nu berättar hon om de fruktansvärda kommentarerna hon får – och svarar näthatarna.

Sedan ”Ung och bortskämd” hade premiär på TV3 för ett par veckor sedan har deltagaren Jennifer Warzocha, 23, tvingats ta emot hat på nätet. Men det är inte på grund av hur bortskämd hon är, hur hon beter sig i programmet eller någonting annat som hon har gjort – utan det är på grund av hennes utseende.

– Jag har läst ganska mycket kommentarer, men nu vill jag inte läsa dem längre för det är så mycket hat. Det är mobbning. Jag blir riktigt ledsen. I går grät jag. Jag har inte varit en elak person eller gjort någonting dumt på tv, utan jag får hat för mitt utseende, säger hon och fortsätter:

– Folk skriver att jag är ful och äcklig, att det är fel på mitt hår, att det är fel på mina läppar. Det känns som att det är fel på hela mig, att det är fel på hela mitt utseende. Folk skriver att jag är skitful.

Jennifer Warzocha hatas på nätet efter sin medverkan i "Ung och bortskämd".

Jennifer Warzocha hatas på nätet efter sin medverkan i “Ung och bortskämd”. Foto: Stella Pictures

Jennifer Warzocha menar att hon var beredd på att få kritik på nätet eftersom hon valt att medverka i en dokusåpa, men att det nu har blivit alldeles för mycket för henne.

– Hur jag ser ut är ju inget jag kan ändra på. Mitt ansikte är naturligt. Det enda jag gjort är att blondera håret och fylla läpparna, men det gör ju många i dag. Jag är inte onaturlig, folk verkar tro att jag har gjort värsta operationerna. Det gör mig ledsen, säger hon och fortsätter:

– Det är fruktansvärt att det är vuxna människor sitter och mobbar mig, för det är faktiskt mest vuxna som skriver. Vuxna ska vara förebilder för yngre, så det kanske inte är så konstigt att det finns mobbning blev barn när man ser hur deras föräldrar beter sig på nätet. Det är läskigt hur man kan göra så.

LÄS MER: Deltagarna i Ung och bortskämd hade gruppsex med varandra

Har du fått något stöd från TV3?

– Absolut, de har pratat med mig och det är jag jätteglad över. Och de andra deltagarna stöttar mig genom allt. De säger att jag inte ska ta åt mig, att jag är jättefin och en väldigt snäll människa. Mina föräldrar har inte sociala medier så de har inte läst vad folk skriver, men de har ju märkt att jag har varit ledsen.

https://www.instagram.com/p/BQxw4pVAQKN/?taken-by=jenniiferlii

Vad skulle du vilja säga till de som hatar på nätet?

– Alla ser olika ut och man ska inte döma folk på det sättet, för det är insidan som räknas. Det är mest kvinnor som skriver hat och jag tycker att vi tjejer väl ska stå upp för varandra? Jag älskar mig själv, men folk försöker få mig att må dåligt över hur jag ser ut. Jag förstår inte hur man kan vilja göra så mot en människa som aldrig har gjort dem något. Folk måste tänka efter mer, säger hon och fortsätter:

– Jag tycker om mig själv och tycker inte att jag är ful, men om jag måste välja så är jag hellre ful och korkad än elak och otrevlig.

LÄS MER: Jennifer, 23: “Mamma och pappa betalade mina läppar”

Se när “Ung och bortskämd”-deltagarna chockas av veckans uppdrag:

Foto: Stella Pictures, TV3

“Ung och bortskämd” sänds 21.00 på tisdagar på TV3.

FRÅN FÖRSTASIDAN