LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jean-Pierre Barda flyttar till Israel

19 nov, 2015 
AvOla Brising
Om sex är kosher på sabbaten låter vi vara osagt, men Jean-Pierre Barda flyttar till det förlovade landet.
Annons

För 22 år sedan sjöng artisten och frisören Jean-Pierre Barda, 48, som är av judisk härkomst, in den dekadenta och humoristiska hyllningslåten Israelism till Israel med sin popgrupp Army of Lovers. I låten sjunger Jean-Pierre bland annat om att han hittar diamanter på marknaden i ghettot, går runt med en Davidsstjärna på bröstet, att mjölk och honung är hans nya droger och att sex är kosher på sabbaten.

skarmavbild-2015-11-03-kl-15-56-01.jpg
Omslaget till låten Israelism. Foto: Armyoflovers.se

Huruvida diamanterna och sexet är orsaken till att han nu lämnat Sverige låter vi vara osagt, men faktum är att Jean-Pierre som de senaste fem åren haft den egna hårsalongen by BARDA på Birger Jarlsgatan i Stockholm har sålt salongen och flyttat till Israel. Sedan snart två månader bor han permanent i Tel Aviv och för nio veckor sedan fick Jean-Pierre israeliskt medborgarskap. Något han visade genom att lägga ut en närmast euforisk bild av sig själv med dokumenten i handen på Instagram.

Annons

– Jag avvecklade salongen sista december och gick över till att hyra stol. Jag är inte här på semester utan har tänkt fasa ut från Sverige på sikt, förklarar frisören och artisten för Hänt.

I Tel Aviv går Jean-Pierre för närvarande en israelisk variant av en SFI-kurs för att lära sig hebreiska. Och han verkar om man tittar in på hans Facebook annars leva ett rätt behagligt liv med många långa dagar på stranden och mycket mysigt umgänge med vänner och bekanta i det förlovade landet.

Annons
skarmavbild-2015-11-03-kl-15-28-02.jpg
Här ser vi hur Jean-Pierre myser med vänner på en restaurang i Tel Aviv… Foto: Facebook
skarmavbild-2015-11-03-kl-15-24-09.jpg
… och här är en bild tagen på stranden i Tel Aviv. Foto: Facebook

Fast han har tänkt sig att bo i Israel på heltid framöver har Jean-Pierre än så länge en fot kvar i Sverige:

– Jag kommer jobba en vecka var tredje månad på hårsalongen Haven, berättar han.

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons