TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Jason James Richter från Rädda Willy gripen för misshandel

20 okt, 2018 
AvStina Dahlgren
jason james richter från Rädda Willy gripen för misshandel
Barnskådisen Jason James Richter känd från filmen Rädda Willy har gripits för misshandel. Det är hans flickvän som har lämnat in en anmälan gällande ett våldsamt bråk om en otrohetsaffär.
Annons

1993 gjorde Jason James Richter, 38, succé i den numera kultförklarade filmen Rädda Willy. Han spelade då den föräldralösa lilla killen Jesse som blir bästa vän med späckhuggaren Willy som bor i en djurpark. Hela världen tog den lilla, men ack så modiga, pojken till sina hjärtan och Jason blev världsstjärna över natt. I veckan greps han för misshandel.

Enligt den amerikanska sajten TMZ ska han ha gripits av polis i Los Angeles efter ett våldsamt bråk med sin flickvän. Bråket ska ha startat då Jason frågade flickvännen om hennes relation med en kollega. Diskussion urartade och slutade med att hon låste in sig i badrummet. Skådespelaren ska då ha brutit sig in och därefter släpat henne in till vardagsrummet för att fortsätta förhöra henne om kollegan och den affär han påstår att de har.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Fyra timmar senare uppsökte flickvännen en polisstation där hon gjorde en anmälan mot Jason som då fick tillbringa två dygn i häktet. Han släpptes i onsdags efter att ha betalat en borgensumma på 194 000 kronor, men åtalas för misshandel samt vandalism efter att ha slagit sönder dörren in till badrummet där flickvännen låst in sig. Nu riskerar han upp till ett års fängelse.

Enligt TMZ ska flickvännen ha berättat att Jason tog tag i hennes handled under bråket. Polisen ska inte ha hittat några maken men fortsätter utredningen. Skådespelaren nekar till att bråket någonsin blev fysiskt.

Efter succén med Rädda Willy startades en brevskrivningskampanj för att fria den späckhuggare som spelade Willy i filmen. Keiko fick sin frihet till slut men dog 2003 i en av de norska fjordarna.

Se fler av de allra hetaste nöjesnyheterna från Hollywood här:

FOTO: Ibl

Annons