LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jasmine Gustafsson om dokumentären efter pappans tragiska bortgång

12 jun, 2019 
AvOla Brising
Jasmine Gustafsson om pappans bortgång
I måndags publicerade reality-profilen och youtube-stjärnan Jasmine Gustafsson en dokumentärfilm om sitt liv och sin fars tragiska död för ett år sedan. Nu berättar hon för Hänt om sorgen efter pappans bortgång, och om den fantastiska responsen från hennes följare.
Annons

Jasmine “Jasse” Gustafsson, 25, slog igenom i Paradise hotel 2014 och har efter det även varit med i Ex on the Beach både 2016 och 2018. Nu mera är hon en influencer och driver sin egna Youtube-kanal med över 100 000 följare.

Jasse hade tidigare ett långt förhållande med Adrian Montin, 27, som deltog i Paradise hotel året efter att hon själv var med, men den relationen tog slut i början av 2018. Och uppbrottet tog hårt på henne.

– Jag tyckte livet var meningslöst, jag orkade inte ta mig upp ur sängen, började ta ångestdämpande tabletter och sömnpiller för att kunna sova. Jag orkade inte äta så jag rasade ner i vikt. Det var ren hjärtesorg, berättade hon om känslorna efter uppbrottet i en video på Youtube i augusti 2018.

Men faktum är att Jasse råkade ut för något mycket värre än så i början av sommaren därpå. I samma video förklarade hon för sina följare:

– För två månader sedan fick jag smaka på en helt ny sorg. Ni vet när man tror att livet inte kan bli värre. Då hände det värsta som kunde hända. Min pappa gick bort.

Annons

Berättar för Hänt om MOT ALLA ODDS

Mycket mer än så har inte Jasse pratat om sin fars död, men i måndags publicerade hon en 32 minuter lång dokumentär om sitt liv i sin egna Youtube-kanal. Den har titeln MOT ALLA ODDS och här pratar Youtube-stjärnan för första gången mer ingående om sin fars död och vad som tragiskt nog hände i juni 2018.

– Det plingade på dörren och jag öppnade. Där stod två poliser som frågade om jag var Jasmine, och om vi kunde prata lite. Då berättar de att pappa blivit ihjälskjuten, berättar Jasmine med gråten i halsen i den gripande dokumentären.

Hon berättar ingående i dokumentären om sin relation till pappan, om hur hon alltid vetat att hans liv varit struligt, men också om hur de under de sista åren hade en väldigt fin och nära far- och dotterrelation.

När Hänt pratar med Jasse har det bara gått 15 timmar efter att hon publicerade dokumentärfilmen och den har redan setts av över 200 000 personer. Massvis av fans och följare har skickat sitt stöd och sin kärlek till henne. Till Hänt säger hon:

Annons

– Jag var inte beredd på att det skulle bli så här stort, men det är man nog aldrig när man ska vara så personlig heller… Jag är väldigt stolt över filmen.

Hon tycker det är skönt att den äntligen ligger ute.

– Som offentlig människa gick jag alltid runt och var lite nojig för att det skulle komma ut. Alla mina nära vänner och människor jag jobbat med har vetat, men inte mina följare, och det har varit skitjobbigt, nu inför att jag skulle släppa filmen… Det är läskigt att blotta hela sitt liv. Men samtidigt var det viktigt för mig att göra det.

Jasse säger att hon har velat göra något som är mer betydelsefullt för andra unga människor ända sedan i höstas, inte bara sitta och titta på gamla klipp av sig själv i Ex on the Beach och kommentera när hon var full framför kameran. Plötsligt kändes inte heller hjärtesorgen efter Adrian så viktig.

– När pappa försvann kändes inget sånt relevant längre. Det var som att smärtan jag kände innan blev så mild på något sätt. Ganska snart kände jag att det här måste jag på något bra sätt kunna dela med mig av till mina följare.

Annons

Kort efter faderns död åkte Jasse iväg och spelade in Ex on the Beach, något som kändes som en sorts fristad, ett sätt att fly livstraumat hon just utsatts för.

– Det kändes jävligt lyxigt att få komma dit, vara där med alla dårar och inte behöva fokusera något på hur knasigt mitt liv var hemma. Jag kände att jag bara var tvungen att komma bort en stund. Det låter kanske konstigt för vissa, men jag tror att alla som verkligen har förlorat någon kan relatera till att det är skönt att komma bort från ens verklighet just då. Och alla bearbetar vi det olika när det väl händer, förklarar hon.

Kärleken från följarna

Under det knappa dygn som gått sedan hon publicerade filmen har Jasse fått enormt fin feedback från sina följare. Hon tror att det kommer hjälpa henne att läka snabbare:

– Jag är otroligt öppen med mina följare, så det känns som att de måste veta det här om mig också för att förstå mig bättre, och kanske fatta varför jag mår skit vissa dagar. För när jag har ångest är jag väldigt öppen med det. Och nånstans tror jag verkligen på det som jag säger i dokumentären, att när vi väljer att göra såna här saker, vi som är offentliga, och vara så ärliga, det är också då vi får den här otroliga responsen. För alla människor som följer oss kan relatera på något sätt, och kan de inte relatera så kan de i varje fall känna med oss och få förståelse. Det är så många unga människor som har skrivit till mig att jag har hjälpt dem. Det är därför jag fortsätter göra det jag gör, för jag vill hjälpa folk.

Annons

På frågan om det kommer någon uppföljare till MOT ALLA ODDS svarar Jasmine:

– Jag är väldigt sugen på att göra en del 2 och har faktiskt börjat planera lite. Den ska vara mer baserad på nutid och på vad man kan åstadkomma om man vänder den här sorgen till något positivt. Den ska vara mer peppande. För själv har jag kommit väldigt långt det året som gått sedan pappa gick bort. Jag har fått en enorm jobbglöd och valt att börja fokusera på saker som genererar någon typ av lycka, inte jobba på bara för att hålla mig relevant i den här branschen. Numera gör jag bara saker jag brinner för.

Här kan du se hela filmen:

FOTO: Youtube

Annons