Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jannika Navjord om TV4:s regeländring i Robinson: ”Snöpligt”

20 maj, 2019 
AvOla Brising
Jannika Navfjord i Robinson.
För Hänt avslöjar Jannika Navjord att produktionen inte räknade med att alla deltagarna på utposten skulle uthärda det hårda livet där. Därför hon tvingades tävla mot Peter Feuk och Mathias Kristofferson i kvällens Robinson.
Annons
Jannika om kvällens drama på Utposten i Robinson: ”Vi var för hårda för produktionen”Brand logo
Jannika om kvällens drama på Utposten i Robinson: ”Vi var för hårda för produktionen”

Idag börjar finalveckan i Robinson på TV4 och i början av kvällens program pratar de tre kvarvarande deltagarna på utposten om vad de har gått igenom.

– Vi har fan inte haft det lätt, på ett helt annat sätt om de därinne, till exempel så såg man ju på Robban när han kom hit hur mycket han har gått upp i vikt. Det betyder ju att de har ätit ofantligt mycket mer än vad vi har gjort i varje fall, säger Jannika Navjord, 43.

Både hon Mathias Kristofferson, 43, och Peter Feuk, 59, är inställda på att få tävla mot de övriga deltagarna för att få en chans att vara kvar under finalveckan.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

När programledaren Anders Öfvergård, 51, väl kommer till utposten säger han till de tre:

– Jag är sjukt imponerad över er. Ni har suttit i bur. Ni har härdat ut brev från nära och kära, mat i flaggstången. Jag har till och med suttit och grillat framför er… Grattis! Ni har uthärdat utposten… Så packa era grejer nu, så ses vi på tävling.

Annons

Efter att ha packat och tagit med sig alla sina saker återförenas de med de övriga deltagarna. Väl där får de dock veta att de först måste tävla inbördes om en enda plats på dagens riktiga tävling ”Plankan”.

– Att vi skulle mötas först i en tävling, jag Mathias och Jannika, det var en rejäl pungspark. Det tyckte jag var åt helvete rent utsagt, säger Peter.

När balanstävlingen, som de sedan ställs mot varandra i, väl är över står Jannika som segrare. Hon lyckas även ta sig vidare i finalveckan genom att prestera bra på plankan.

Jannika Navjord om händelsen i Robinson 2019

När Hänt pratar med Jannika berättar hon att hon tror att deras starka prestation på utposten tvingade produktionen att sätta in extratävlingen där de ställdes mot varandra, för att det annars hade varit för många deltagare kvar under finalveckan.

Hon syftar på sig själv Mathias, Peter och Robert Åhrman, 46, som alla uthärdade de tuffa omständigheterna på utposten då hon säger:

Annons

– Det var inte alls meningen att alla vi skulle vara kvar så länge. Sanningen är att vi var för hårda för produktionen. De var nog säkra på att minst en av oss skulle ge upp, de räknade inte med att vi skulle härda ut och framför allt inte att vi skulle hålla ihop och inte försöka psyka ut varandra.

Hon fortsätter:

– Eftersom vi alla härdade ut så fick de köra en utslagstävling om en plats i stället. Det hade känts mer rättvist om vi alla från utposten fick tävla direkt mot de andra. Jag tycker att vi alla tre var värda den chansen. Det kändes snöpligt för oss alla att vi tvingades tävla mot varandra, men man får ju räkna förutsättningarna ändras hela tiden i Robinson…  Jag är dock skitglad över att jag vann över Peter och Mathias i kvällens avsnitt.

Vissa av tittarna kan ha tolkat det som att TV4 svek deltagarna på utposten eftersom de hade blivit lovade en plats i finalveckan om de uthärdade. Men Jannika håller inte med om detta:

Annons

– De sa: ”Om ni uthärdar är ni garanterade en plats i finalveckan”. Vi får ju också en varsin plats i finalveckan, även om två av oss bara är med i några minuter. Vi fattade allihopa att vi hade varit för hårda för dem. Man får väl se det som en sorts seger att de tvingades tvista till allt på det sättet.

Då Hänt hör av sig till TV4 för att se vad de har att säga om Jannikas uttalanden, får vi tag på Gustav Carlsson som är exekutiv producent för Robinson.

Robinson är ett realityformat där allt kan hända och ingen vet på förhand hur långt någon deltagare kommer att gå. Vi var både överraskade och imponerade av vilka pannben gänget på utposten har. Många hade nog hissat vit flagg för de utmaningar de utsattes för, säger han.

FOTO: TV4

Annons