TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Janni Olsson Delérs skräck på bombhotade planet: ”Panik”

09 feb, 2019 
Lina Arvidsson
Janni Olsson Delér ombord på bombhotade flygplanet
Influencern Janni Olsson Delér var på väg hem till sin make Jon Olsson i Monaco när planet tvingades vända. Nu berättar hon om rädslan efter bombhotet.
Annons

Ett plan med 173 personer ombord bombhotades strax efter start under torsdagen. Planet var på väg till Nice och fick vänta och åka tillbaka till Arlanda.

Ombord på planet fanns den svenska influencern Janni Olsson Delér, 28, som var på väg hem till sin make Jon Olsson i Monaco. Med sig på resan hade hon fotografen och vännen Benjamin Ortega. Kort efter start fick de beskedet att de skulle återvända till Arlanda.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Vi hoppade på planet, lyfte och efter ca 30 minuter i luften tändes bälteslampan och vi började svänga. Vi fick information om att det var ett hot så vi var tvungna att vända och åka tillbaka till Arlanda igen, där trodde vi att det var bombhot i Nice som gjorde att vi inte kunna landa där…“, skriver Janni på sin blogg.

Omringade av polisbilar och ambulanser

Passagerarna blev ombedda att stänga av all elektronisk utrustning, även sådant som var satt i flygplansläge. Det gjorde Janni orolig då hon trodde att det var något fel på planet. När de landat och Janni såg att blåljuspersonal väntade utanför flygplanet blev hon ännu mer orolig. De fick då ingen information om vad som hänt.

Annons

Vi landade och var omringade av polisbilar och ambulanser men ingen åkte nära planet, då började jag tänka lite panik. Vi slog på mobilerna och då började sms ramla in och folk frågade om vi var okej, då läste jag nyheterna och insåg att vårt plan var bombhotat“, skriver Janni Olsson Delér.

Det dröjde en och en halv timme innan passagerarna fick gå av planet. De fick sina tillhörigheter genomsökta och fick också prata med polisen. Under kvällen tog Janni Olsson Delér ett annat flyg för att komma hem till Monaco och sin make.

Jag är glad bara jag får komma hem nu, längtar ihjäl mig. Jag är otroligt glad över att Benni var på samma flyg med mig, det hade inte varit kul att vara själv där“, skriver Janni Olsson Delér.

FOTO: Cecilia Liljeton/TT, Instagram

Annons