BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Janne Andersson bryter tystnaden – efter storbråket i tv-sändningen

28 mar, 2023 
Gustav Motte
Janne Andersson får kritik efter intervjun i Viasat
Janne Andersson möter pressen – efter storbråket i direktsändning.
Förbundskaptenen rök ihop med Viasat-experten Bojan Djordjic.
Nu ber hallänningen om ursäkt.
– Jag är jättebesviken på mig själv. Jag kan tappa det ibland, säger Andersson.Nu bryter även Bojan Djordjic tystnaden.
– Jag kan förlåta men inte glömma.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Janne Andersson om storbråket med Bojan DjordjicBrand logo
Janne Andersson om storbråket med Bojan Djordjic

Janne Andersson talar ut efter tv-bråket med med Bojan Djordjic. Förbundskaptenen har fått hård kritik sedan han rök ihop med experten i direktsändning.

– Vi har vunnit med 5–0 och du står här och gnäller. Fy fan, sade Janne Andersson ilskt och stormade ut ur studion.

Nu möter han media för första gången under extrainsatt presskonferens. Förbundskaptenen om ursäkt.

– Det är jättedåligt, det är mycket mycket dåligt, säger Andersson.

Under pressträffen berättar förbundskapten att han har försökt få kontakt med Bojan Djordjic efter bråket.

– Jag har själv ringt och sökt honom och skickat sms och sagt att det vore bra om vi pratas vid.

”Jag ber jättemycket om ursäkt”

En pikant detalj under bråket var att Bojan Djordjic tolkade in rasistiska undertoner i Janne Anderssons fråga ”vem representerar du?”.

Annons

Men hallänningen förnekar bestämt att det handlade om det.

– Jag ber jättemycket om ursäkt om han har tolkat det så, men sådan är inte jag. Det är jättetråkigt att det blev på det sättet.

Andersson:

– Jag kommer dit och är jätteglad och får den här typen av frågor, då överreagerar jag på ett sätt som jag inte ska göra. Jag har varit förbundskapten i sju år och det är extremt dåligt av mig.

Janne Andersson och hustrun Ulrika
Janne Andersson och hustrun Ulrika: ”Jag pratade med min kära hustru. Hon blev väldigt förvånad”, säger Janne om den numera omtalade tv-intervjun.

Janne Andersson berättar även känslosamt att hans fru var besviken på honom.

– Jag har en fru… och barn och barn-barn som tar illa vid sig. Utifrån det perspektivet mår jag ännu sämre, säger han och fortsätter:

– Jag pratade med min kära hustru innan. Hon blev väldigt förvånad, säger Janne Andersson känslosamt under pressträffen och tar en djup klunk vatten.

Annons

Bojan Djordjic bryter tystnaden – efter bråket

Janne Anderssons kontaktförsök till Bojan Djordjic hade enligt han själv gått sådär. Under tisdagseftermiddagen skickade Viaplay – och Bojan Djordjic – ut ett pressmeddelande om incidenten.

– Jag kan förlåta men inte glömma. Vi har alla något att lära av det här och jag kommer fortsätta att rakryggat göra mitt jobb, säger Bojan Djordjic, i pressmeddelandet och fortsätter:

– Jag står fast vid mina övertygelser och värderingar. Jag brinner för de här frågorna som bygger på egna erfarenheter sedan jag kom till Sverige 1992. Jag vill förena och bygga broar i ett splittrat samhälle och är hellre tydlig och obekväm, än otydlig och bekväm. Om man inte förstår vikten av det som skedde i vår sändning är det ett inneboende strukturellt problem. Även om Janne säger att det inte var hans intention, uppfattade jag att det blev en fråga om mitt ursprung och det gjorde mig sårad och besviken på min förbundskapten, säger Bojan Djordjic.

Foto: TT

Annons