Dramaten-stjärnan svårt skadad – slogs blodig

The show must go on är ett av nöjesvärldens mantran. Stå på scen till varje pris. Men det finns lägen då även den mest tappra artist tvingas artist måste tänka på sig själv i första hand och publiken i andra.

Jan Malmsjö, 84, har kommit till det läget efter en svår fallolycka i höstas. Det var på väg till repetitionerna av showföreställningen “My Way” i Göteborg som artisten ramlade och skadade sig svårt på Arlanda flygplats. Han föll inte bara en utan två gånger, slog sig blodig, och fick till slut uppsöka läkare på platsen för vård. Ett djupt jack i handen och skador i huvudet och på låret resulterade i elva stygn.

Trots det genomförde Malmsjö premiären några dagar senare. Men sviterna av fallskadorna har hängt med hela hösten då sång- och dansmannen tappert genomfört showen tillsammans med Claes Malmberg och Helena Paparizou:

– Jag har stapplat mig fram uppburen av Claes och Helena, säger han till Expressen.

Gˆteborg Kajskjul8 My Way med Jan Malmsjˆ Helena Paparizou och Claes Malmberg jubel efter en fullsatt premi

Musikalen “My Way” med Jan Malmsjö, Helena Paparizou och Claes Malmberg.

Samtidigt har Jan börjat förbereda nästa stor projekt, musikalen “Sugar” som går upp i Malmö i januari. Där skulle han spela miljonären Osgood Fielding i en ensemble som även omfattar Adde Malmberg, Kalle Rydberg och Birgitta Rydberg.

Men tyvärr tvingas nu Malmsjö tacka nej till vinterns musikalsatsning:

– Jag är fortfarande svullen på höger sida. Det gör ont när jag går, berättar han.

Nu har läkarna varnat Malmsjö för att stå på scen:

– Läkaren har sagt att det kan ta ett halvår innan det går tillbaka. Det är tråkigt att det blivit så här. För det är en fruktansvärt bra roll jag skulle göra.

Nu har Nöjesteatern tagit in Sven Melander, 69, som ersättare:

– Det är inte var dag man får hoppa in för Jan Malmsjö. Vad jag förstår är Jan inte riktigt kry. Det är tråkigt. Det har varit lite väl mycket och han kan inte vara med, kommenterar Melander i Aftonbladet.

LÄS OCKSÅ: Dermot Clemenger i dramatisk ridolycka – inlagd på sjukhus

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN