LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jan Johansens hus började brinna: "Fjärde brandolyckan jag råkar ut för"

25 sep, 2014 
AvOla Brising
Annons

 

Artisten Jan Johansen, 48, var på Mallorca med familjen för att fira frun Pias 50-årsdag den 23 augusti. Men semestern förvandlades till en mardröm. Den 22 augusti utbröt en kraftig brand i deras hus i Huddinge. Sex familjer fick sina lägenheter helt utbrända och Jans familjs bostad plus 20 ytterligare förstördes av vattenskador och måste totalrenoveras.

Även om det är en tragedi för hela familjen tär olyckan extra hårt på Pia. För det är fjärde gången elden raserar hennes liv.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Branden startade på balkongen ovanför oss. Jag är lättad att vi inte var hemma när det hände, att ingen kom till skada. Det är den fjärde brandolyckan jag råkar ut för och jag har gått i terapi länge för posttraumatisk stress och fått intalat att det aldrig skulle hända igen, berättar hon för Hänt.

Att hon drabbats av bränder så många gånger har satt sina tydliga spår.

– Det är skitjobbigt. Jag känner mig så sårbar. Jag vaknade i natt, trodde det luktade brandrök och tyckte mig höra sirener, säger Pia.

Annons

Hon har redan innan senaste branden varit på helspänn varje gång hon hört sirener och oroat sig för att det är hemma hos henne det brinner. Pia har format hela sitt liv efter de trauman hon genomlidit:

– Jag har utbildat mig till brandskyddskonsulent och hos oss var allt uttänkt. Jag hade aldrig kunnat bo där om det inte varit på nedre botten och gått att ta sig ut åt två håll.

Större delen av inredningen i familjens hus totalförstördes i branden. Resterande tillhörigheter var tvungna att joniseras och magasineras. Det är tydligt hur tagen Pia är:

– Jag tror inte det sker av slumpen så många gånger. Jag kan undra om något hemsöker mig, om det är så här mitt liv ska sluta.

Familjen har fått ett annat permanent boende fram tills att deras hus är sanerat och totalrenoverat. Det kan ett år innan de får flytta hem igen.

 

Annons