LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jan Johansen skiljer sig efter 14 års äktenskap

24 feb, 2015 
AvAnna Shimoda
Jan Johansen skiljer sig efter 14 års äktenskap. I måndags lämnade han och Pia Johansen in en ansökan om skilsmässa till Stockholms tingsrätt.
Annons

Jan Johansen, 49, och hustrun Pia Johansen, 50, skiljer sig. Makarna som har varit gifta i 14 år lämnade in en skilsmässoansökan till Stockholms tingsrätt under måndagen. Men det ligger ingen konflikt bakom beslutet.

– Vi är vänner, säger Pia till Hänt.

Under deras år tillsammans har Jan talat öppenhjärtigt om hur Pia lyckade få honom att vinna kampen mot alkoholen.

– Utan henne skulle jag fortfarande ha druckit i dag. Jag är ledsen över att jag försatt familjen i de situationer jag har gjort, har han sagt i Aftonbladet.

Jan och Pia skiljs som vänner. Foto: IBL
Jan och Pia skiljs som vänner. Foto: IBL

Pia ställde nämligen ett ultimatum. Jan fick välja mellan henne och alkoholen.

– Beslutet var lätt. Jag var redo. Vi hjälptes åt att göra oss av med alkoholen som fanns hemma i villan.

Men det är inte bara alkoholen som har ställt till det för makarna Johansen. Förra året drabbades de av en brand som totalförstörde deras lägenhet medan de var på semester för att fira Pias 50-årsdag. Om några månader beräknas den var klar att flytta in i. Men om det blir Pia eller Jan som gör det återstår att se.

Pia och Jan träffades 2000 på artisten Anna Books bröllop. Året därpå gifte de sig. De har sonen Tim tillsammans som är nio år gammal tillsammans.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons