LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jan Johansen: "Pernilla Wahlgren hittar på sjuka saker om mig"

16 sep, 2016 
Hänt
Jan Johansen svarar på flera fräcka frågor och delar även med sig av en rolig sak som kollegan Pernilla Wahlgren brukar säga från scenen gällande honom.
Annons

Hej Jan! Allt bra?

– Ja, det är jättebra! Jag är allmänt lycklig.

I våras mötte du kärleken i Uppsalabon Jenny, 45! Är hon majestätiskt vacker?

– Ja, men inte bara det. Hon är glad, förståndig, intelligent och väldigt snäll.

Möttes ni på ett sektmöte hemma hos Lill-Babs?

– Hur visste du det?

Inleder du varje ny dag med att sjunga ”Se på mig” för Jenny – i badkaret?

– Nej, men hon hävdar att jag alltid är naken på morgnarna eller att jag bär omkring på något. Eller att jag är naken OCH att jag bär på någonting.

Jan Johansen med sin Jenny Sandberg.
Jan Johansen med sin Jenny Sandberg.

Vad kan det vara för saker?

– Det kan vara sopor. Det kan vara musikutrustning. Det kan vara min nya iPad.

Är det ett himla fnissande bland Jennys väninnor eftersom hon satt klorna i en kändis?

Annons

– Det tror jag inte. Men hon får säkert goda råd på vägen.

Vad skulle du göra om du upptäckte att Jenny hade hela sitt källarförråd fyllt med Jan Johansen-troféer såsom cd-plattor, videokassetter och idolfoton?

– Jag skulle bli väldigt förvånad. Hon pratar aldrig om kända personer och sådana saker, hon håller på med helt andra grejer. Däremot hade vi vår första dejt på en Ghost-konsert i Uppsala. Då fick hon ett minne för livet…

Hur långt bort i världen har ni varit ihop som längst?

– Ystad. Vi körde dit förra veckan.

En glad Jan Johansen berättar roliga saker för Hänt.

Efter skilsmässan från din ex-fru Pia vintern 2015 blev du ihop med en tjej i Norrland. Det gick åt skogen. Sedan träffade du Jenny och himlaporten öppnades. Har allt gått så snabbt att du blandar ihop tjejernas namn?

Annons

– Nej, det har aldrig hänt. Det känns lugnt och tryggt. Nu har vi varit tillsammans ett halvår. Det är inte så kort, ändå. När man är i min ålder vet man på en gång vad man vill ha.

Har du haft någon 60-årskris? Flå´t, jag menar 50-årskris?

– 50? Måste du säga det så högt? (Skratt). Men nej, jag trivs väldigt bra med mig själv just nu. Jag har absolut ingen åldersnoja.

Vilka moderniteter har en dinosaurie som du svårt att förstå dig på?

– Jag har aldrig riktigt förstått det här med försäkringar och pensionsval. Juridik, liksom. När man tittar på pensionärer så verkar det som att pengarna bara försvinner. De har jobbat hela sitt liv men verkar inte ha något kvar. Orättvist!

Vad gör du när du inte har något annat för dig?

– Det händer aldrig. När jag inte står på scenen så jobbar jag med allt runtomkring. Skivor, låtar, musik och framför allt bokningar. Man skickar noter och filer åt höger och vänster. Man jobbar hela tiden. Jag tittar aldrig på tv. Jag hämtar mina nyheter från Youtube.

Annons

Vem är den kändaste personen du har som vän på Facebook?

– Camilla Läckberg. Vi skriver musik tillsammans och hon har skrivit alla texter till ”Trumslagarens pojke” – min nya platta.

Ibland uppträder Jan Johansen och Pernilla Wahlgren tillsammans.

Vad vill du helst bli om din sångröst sviker: grisuppfödare, korsordskonstruktör eller korvgubbe?

– Grisuppfödare. Jag älskar grisar. De är jättesöta.

Vilken rubrik vill du läsa om dig själv på nästa veckas omslag av Hänt Extra?

– Jag har ingen aning! Jag sitter i en bil just nu. Det börjar bli hett. Måste öppna. Svårt att tänka… Men kanske: ”Världens bästa julshow av Jan Johansen nalkas – julklappar till alla!”

Till sist Jan, vad skulle du välja: bli förföljd av ICA-Jerry dygnet runt, slå på Sven Melanders bil med en död grävling som tillhygge eller vakna varje söndagsmorgon av att klanen Wahlgren skriker ”blodsugare, dyngspridare och eländiga kryp” utanför din dörr?

Annons

– Jag väljer klanen Wahlgren. Fast det vore härligare om de sjöng för mig. De har ju fina sångröster, allihop. Dessutom kan de dansa! Förresten, jag kan berätta en rolig sak. 2003 tävlade jag och Pernilla Wahlgren i Melodifestivalen, låten hette ”Let your spirit fly”. Ibland uppträder Pernilla själv med den. Eller så har hon med sig någon annan sångare. Då brukar hon säga till publiken: ”Jan Johansen kan inte komma hit ikväll, han har blivit sjuk”. Sedan hittar hon på olika sjukdomar – den ena värre än den andra! Det är så sjuka grejer att jag inte kan återge det här, (skratt).

Av: Ola Lagerström

Foto: Ibl

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons