LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jan Johansen berättar om hårtransplantationen: "Jag vill se ung och fräsch ut"

10 jan, 2016 
AvOla Brising
Ett hårresande ingrepp. Men sångaren tyckte inte att det gjorde särskilt ont.
Annons

För några månader sedan gjorde sångaren Jan Johansen, som fyller 50 i dagarna, en hårtransplantation på Poseidonkliniken i Stockholm. På klinikens hemsida säger Jan:

– Jag tror inte jag är annorlunda än andra män som tappar hår. Den dag du ser att håret börjar bli tunnare och vikarna börjar krypa bakåt, är inte den dag du kommer ihåg som den lyckligaste dagen i ditt liv. Min frisör började kommentera saken och föreslå en mer framåtkammad frisyr, och jag började stå framför spegeln i timmar för att få till frisyren så att hjässan inte skulle synas. Man kan säga att hårvaxkostnaden blev en stor del av vardagsekonomin.

Sångaren hymlar inte om orsaken till ingreppet.

– Jag vill se ung och fräsch ut, och krävs det lite mer hår för att jag skall göra det så varför inte. Om jag dessutom kan vara någon slags förebild för unga killar som tappar hår att ta steget och öka sitt välmående genom att skaffa mer hår så skulle det göra mig enormt glad.

jj-testimonial-poseidon.jpg
Jan tyckte inte att ingreppet gjorde det minsta ont. Foto: Poseidonkliniken.se

När Hänt pratar med Jan berättar han om ingreppet.

– Jag gjorde det i oktober och är väldigt nöjd. Man får lokalbedövning så det känns ingenting. De tar en hårsäck i taget från nacken och placerar ut dem där de behövs bättre.

Annons

Första dygnet efter ingreppet hade han ett bandage på huvudet. Sedan fick han badda med koksaltlösning ett tag för att hålla det fuktigt och rent och vara försiktig för att det inte skulle lossna, men allt gick oerhört smidigt.

– Jag stod på scenen en vecka efteråt. Då var det fortfarande lite stubbigt och kort, men det syntes ingenting efter ingreppet, berättar Jan.

Den här bilden är tagen i slutet av november. Om man inte vet är det omöjligt att gissa att Jan precis genomgått en transplantation.

Än så länge växer det gamla håret lite snabbare än det nya. Inom nio månader kommer dock de transplanterade hårsäckarna ha lagt sig helt och kommit ikapp de gamla.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons