Jan Boklöv ersätts i Mästarnas mästare 2021 efter läkarbeslut

Jan Boklöv ersätts i Mästarnas mästare 2021 – efter läkarbeslut

Nu när det äntligen har blivit dags för inspelningen av Mästarnas mästare 2021 har SVT kommit med ett drastiskt besked.
Backhopparen Jan Boklöv ska inte längre ska medverka i tv-programmet.
En mästare i skidskytte ersätter honom.

I slutet av augusti kom SVT med glädjebeskedet att en ny säsong av Mästarnas mästare är på ingång och passade även på att avslöja stjärnorna som ska tävla mot varandra.

Mästarnas mästare är ett otroligt populärt program som vanligtvis har runt två miljoner tittare när det sänds. Nu är alltså snart inspelningen för ytterligare en säsong igång och som vanligt är det Micke Leijnegard som leder programmet.

De som tittat tidigare vet att programmet går ut på att flera före detta idrottsstjärnor möter varandra i tävlingar med olika grenar. Deltagarna har gemensamt att de alla någon gång varit mästare i sina sporter i form av att ha tagit medaljer inom det, och nu avslutat sina karriärer.

SVT:s ändring i sista minuten

När årets deltagare avslöjades visade det sig att en av de som skulle tävla om titeln som årets mästare av alla mästare var Jan Boklöv. Han är en svensk backhoppare som införde v-stilen, vilket han även är känd för.

Jan Boklöv

FOTO: Roger Tillberg/TT

Men under torsdagen kom SVT med ett nytt besked – ändring i planerna. Det är på grund av läkares inrådan har nu Jan Boklöv tvingats lämna tv-programmet och tävlingen, efter att ha genomgått fördjupande läkarundersökningar. Jan Boklövs avhopp från Mästarnas mästare är på grund av hälsoskäl.

– Jag accepterar det beslut som tagits. Beslutets grund är min epilepsi. Hälsan måste gå före, hur roligt de än skulle vara att deltaga i Mästarna mästare, säger Jan Boklöv i ett pressmeddelande.

Men det blir inget tomrum efter backhopparen i Mästarnas mästare, utan han är redan ersatt.

Han ersätter Jan Boklöv i Mästarnas mästare

Med kort varsel har Jan Boklövs plats ersatts av skidskytten Fredrik Lindström, som även är expertkommentator på SVT.

Fredrik Lindström skidskytte

FOTO: Hagen Fredrik/TT

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

Nya och tionde deltagaren i Mästarnas mästare 2021 är alltså Fredrik Lindström.

– Först och främst känner jag mig hedrad att få vara med i Mästarnas mästare, säger Fredrik Lindström om sin medverkan i Mästarnas mästare och fortsätter:

– Sedan ser jag fram emot att möta de andra idrottsprofilerna i utmanande dueller. Det här blir skoj.

Så hur kommer det sig att det blir just Fredrik Lindström som ersätter Jan Boklöv? Enligt projektledaren för programmet, Anders Wistbacka, så har Fredrik varit en potentiell deltagare sedan han avslutade karriären i skidskytte.

– Fredrik har varit på Mästarnas mästares shortlist över spännande potentiella deltagare sedan han avslutade sin karriär, säger projektledare Anders Wistbacka i ett pressmeddelande. Han avslutar med:

– Vi är otroligt glada över att han nu kunde ställa upp med så kort varsel.

FOTO: Sven Lindwall/TT, Roger Tillberg/TT

LÄS GÄRNA: Här är alla deltagare i Mästarnas mästare 2021