James Bond-profil gripen för sexuella övergrepp mot ung kvinna

Paul Haggis

Den Oscarsbelönade manusförfattaren Paul Haggis är gripen för sexuella övergrepp. Han är misstänkt för att ha sexuellt utnyttjat kvinna – under två dygn. Nu plockas han filmer bort.
0:33

Efter reklamen: Harry Styles mardröm – fans faller från läktaren

(0:33)

Manusförfattaren Paul Haggis, 69, har bland annat vunnit en Oscar för i filmen Crash och skrivit manus för James Bond.

Nu har han gripits i södra Italien misstänkt för att ha utsatt en ung kvinna för sexuella övergrepp. Brotten ska ha skett i Italien i samband med en filmfestival – och utspelat sig under hela två dygn. Kvinnan har tvingats att söka läkarvård.

Kvinnan hittades uppriven och förvirrad på flygplats

Den unga kvinnan som Paul Haggis är gripen för att utsatt för sexuella övergrepp, hittades på en flygplats i Italien. Åklagaren i regionen Brindisi berättar i ett uttalande att en ”ung utländsk kvinna” släpptes av på flygplatsen tidigt under söndagsmorgonen.

Det var där som flygplatspersonalen reagerade på att kvinnan betedde sig upprivet och förvirrat.

Då kom det fram att hon under de senaste dygnen hade blivit sexuellt utnyttjad av den 69-åriga manusförfattaren. Kvinnan har tvingats att söka läkarvård.

Gripen i samband med filmfestival – filmer bortplockade

Den 69-åriga manusförfattaren befinner sig i Italien i samband med filmfestivalen Allora Fest. Nu har arrangörerna av filmfestivalen i ett uttalande till Variety meddelat att de valt att plocka bort Paul Haggis filmer, och samtliga programpunkter som manusförfattaren planerades att medverka i.

69-åringens advokat Priya Chaudhry säger i ett uttalande att hon inte får diskutera eventuell bevisning i enlighet med italiensk lag, men säger i ett uttalande:

– Jag är säker på att alla anklagelser mot mister Haggis kommer att läggas ned. Han är fullständigt oskyldig och villig att samarbeta med myndigheterna så att sanningen snabbt kommer fram.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!