LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

"Jakten på tittare leder till ren naken-tv"

19 nov, 2014 
AvLeif Schulman
leif schulman
Leif Schulman har tröttnat på att avklädda kroppar och inte kvalitet är det som ska locka tittare.
Annons

Det sägs att en riksdagsman en gång i tiden höll ett anförande där han i sitt manus hade skrivit: ”Argumentationen svag, höj rösten”. Jag antar att de kommersiella tv-kanalerna har samma typ av minneslapp när de planerar sina program: ”Programidén svag, in med naket”.

Sanningen är att varken ”Paradise Hotel” eller ”Big Brother” skulle ha någon publik om det inte vore så att nakna kroppar exponerades.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Ada
“Adam looking for Eve” på TVNorge är ytterligare ett steg i den avklädda riktningen.

Tyvärr ser framtiden i våra dokusåpor inte fullt så påklädd ut. I somras annonserade produktionsbolaget Eyeworks efter ”härliga och oblyga” personer till den nya dokusåpan där nakna personer ska dejta. Varken TV3 eller Kanal 5 vill kännas vid att man planerar någon sådan såpa.

Men i Norge meddelar nu TVNorge, som är systerkanal till Kanal 5, att man ska spela in ”Adam looking for Eve” på en exotisk ö. Här landsätts en kille och en tjej, helt nakna, som matchats som passande på förhand. Två dagar ska de umgås, så naturligt det nu går nakna och med ett helt tv-team i hasorna.

Adam och Eva var ju åtminstone helt ensamma i sin miljö. Så när som på ormen. Den har här ersatts av cyniska tv-producenter.

Jakten på tittare blir alltmer desperat. Det är den nakna sanningen.

Annons