Jaana Hemlins tårar i Biggest loser – grova påhoppen om hennes kropp

Jaana Hemlin i Biggest loser.

TV4

När de tävlande i Biggest loser får en dag på stranden sköljer en våg av ångest över dem.
Det är inte så konstigt när man får höra om de påhopp som deltagaren Jaana Hemlin utsatts för.
– Folk kan vara så grymma, säger hon.


Maria Olsson tvingas lämna Biggest loser – efter regeländringen
Slå på ljud

Den tionde säsongen av Biggest loser är i full gång, och började med riktigt dramatiskt när en av deltagarna tvingades åka till sjukhuset efter att ha fått problem med sin puls under ett träningspass. En rejält otäck händelse, så klart.

– När jag hörde att min puls var väldigt hög blev jag orolig och började fundera på vad som händer. Kommer jag att dö nu?, säger Elin Roihjert i programmet.

Anna Brolin är återigen programledare, och de tävlande får hjälp och peppning av doktor Mikael Sandström, näringsfysiologen Kristina Andersson samt tränarna Mikael Hollsten och Pischa Strindstedt.

I måndagens avsnitt, det tredje i ordningen, av årets Biggest loser-säsong får deltagarna en överraskning som för många skulle vara positiv, men som för dem är förknippad med en rejäl dos ångest.

Deltagarnas obehagliga överraskning

De hämtas upp av en buss och är först oroliga för att de ska stå inför en riktigt tuff träningsdag. Men det visade sig vara tufft på ett annat plan. De ska nämligen till stranden.

Anledningen till obehaget är att många av deltagarna är obekväma med att visa upp sina kroppar i badkläder. Tränare Mikael Hollsten frågar dem vad de förknippar med en tur till stranden, och får till svar:

– Ångest. Jag har alltid känt mig som den som inte passar in på stranden när jag är så här stor. Som en strandad val, lite grann. Jag känner så själv i alla fall, så tror man att alla andra också tänker så om en. Det kanske inte är så, men så har jag tänkt sedan jag var liten och därför har jag struntat i det de senaste 15 åren, säger Rasmus Zetterberg.

Grova påhoppen mot deltagaren

En annan deltagare, Jaana Hemlin, berättar att hennes upplevelser av stranden är liknandet – och att det gått ut över hennes familj.

– Mina barn blir också drabbade på grund av min övervikt. Den här sommaren har vi gått till stranden en gång för jag vill inte visa mig där, men de vill gärna bada, säger Jaana Hemlin.

En anledning till att hon inte vill gå på stranden är att hon inbland får höra riktigt elaka kommentarer om sin kropp.

– Jag har fått höra på stranden att ”Akta, snart blir det tsunami” och ”Jag visste inte att sjöar hade valar”. Folk kan vara så himla grymma, säger Jaana Hemlin med tårar i ögonen.

Hon berättar att den här hälsoresan inte bara är för hennes egen skull, utan också för att familjen ska kunna leva ett mer normalt liv.

Biggest loser sänds på måndagar klockan 21 på Sjuan, TV4 Play och C More.

FOTO: TV4/Sjuan

Läs också: TV4-profilen Mikael Hollsten stöttas efter tunga erkännandet

Läs också: Biggest Loser-Elins otäcka upplevelse – får åka till akuten

FRÅN FÖRSTASIDAN