Izabella Scorupco om den svåra diagnosen: "Jag gråter och får hjärtklappning"

Izabella Scorupco, aktuell i "Micke & Veronica", berättar om sin svåra diagnos: "Jag gråter och får hjärtklappning."

Det var många år sedan som Bond-stjärnan och tvåbarnsmamman Izabella Scorupco, 44, lämnade Sverige för Hollywood men trots det lever hon ett väldigt alldagligt liv.

– Många tror nog att jag lever glamouröst men mitt liv kretsar kring barnen, hämtningar, lämningar, lunchlådor och allt som hör till deras aktiviteter, säger hon.

Izabella bor i en välbärgad förort till Los Angeles med sin man Jeffrey Raymond, 43, och barnen Julia, 13, och Jakob, 7. Utöver mammarollen är en av Izabellas stora hobbys att gå i terapi. Genom åren har hon gått i så många sessioner att hon nu har kommit till en insikt. Hon är en så kallad HSP-person, highly sensitive person – högkänslig person.

– Alla intryck blir så mycket större för mig än för andra människor omkring mig. Jag gråter eller skrattar för mycket, överanalyserar allt och får hjärtklappning, säger hon till veckotidningen Allas och fortsätter:

– Så har det nog varit ända sedan jag var barn. Jag har alltid ältat och överanalyserat det mesta. Om mamma och jag hade bråkat på kvällen kunde jag inte somna. Man slösar alldeles för mycket tid och energi på onödiga tankar, säger hon.

Izabella berättar öppenhjärtigt om sin diagnos. Foto: IBL

Izabella berättar öppenhjärtigt om sin diagnos. Foto: IBL

I dag lever Izabella och maken ett harmoniskt liv, men när sonen Jakob föddes genomgick de en stor kris.

– Vi hade en period när vi tjafsade om allt, även småsaker. Mest på grund av de sömnlösa nätterna. Det är lätt att man börjar tala till varandra på ett respektlöst sätt och fastnar i det. Plus att han jobbar mycket. Ett tag visste vi inte hur vi skulle ta oss ur den dåliga spiralen, berättade Izabella i en intervju i Mama.

Lösningen blev parterapi. Nu har Izabella lärt sig att släppa på sin stolthet – och Jeff har lättare att säga förlåt.

Dottern Julia, 17, har Izabella med hockeyproffset Marre Czerkawski som bor i Polen. Julia har alltid bott med Izabella.

– Fast de inte ses så ofta som hon skulle vilja har de en fin relation.

Isabella Scorupco är aktuell i filmen “Micke & Veronica” där hon spelar mot David Hellenius.

SENASTE NYTT!