Artikeln innehåller reklamlänkar

Isabella Löwengrip kritiseras efter flygresorna: ”Hur tänker du”

Isabella Löwengrip kritiseras efter flygresorna

Denna vecka har Isabella Löwengrip besökt tre olika länder, bland annat för att medverka i intervjuprogrammet Skavlan i SVT. Nu ifrågasätts entreprenören för sina många flygresor.

Isabella Löwengrip, 27, är en aktiv person som ofta reser både privat och i arbetet. Häromdagen flög hon till London för att medverka i Skavlan. I programmet intervjuades hon av Fredrik Skavlan, 52, tillsammans med de övriga gästerna Kevin Vågenes, David Guetta och författaren Arundhati Roy.

Annons: Köp utvalda rosa favoriter i vår shop – stöd Bröstcancerförbundet! (länk till Aller media shop)

Efter inspelningen gick färden till Helsingfors där Isabella Löwengrip skulle hålla ett föredrag. Efter en dag i Helsingfors reste Isabella Löwengrip hem till Sverige för en dag på kontoret. Men veckans resande slutar inte där. På sin blogg berättar Isabella Löwengrip att hon flyger till Verbier i Schweiz på eftermiddagen. En vecka full av upplevelser – och av flygresor.

Det sistnämnda har fått Isabella Löwengrips följare att reagera. Många påpekar att hennes flygande har negativa effekter på miljön.

Inte så miljövänligt dock. I dessa tider“, skriver en person.

Passa på att flyg nu, för enligt senaste klimatrapporten har vi bara mindre än tio år kvar innan vi står inför en enorm katastrof“, skriver en annan.

Flera följare ställer också frågor till Isabella Löwengrip om hur hon ser på sitt resande i förhållande till miljön. I skrivande stund har hon inte skrivit något svar.

Hur tänker du kring klimathotet och den senaste rapporten från IPCC? Har själv barn i samma ålder som dig och senaste året har jag verkligen börjat ifrågasätta mitt eget avtryck på jorden och funderat på vad jag själv kan göra för att se mina barn i ögonen om 30 år och säga att jag åtminstone gjorde vad jag kunde för att inte bidra. Jag har en lång väg att gå för att kunna säga att jag är där, men nu känns det verkligen som om det är dags att börja kavla upp ärmarna på riktigt“, skriver en följare på Instagram.

På Isabella Löwengrips blogg fortsätter diskussionen med liknande frågor. Det är dock inte alla följare som kritiserar Isabella Löwengrip. Många kommer till hennes försvar och menar att flygandet är en del av hennes arbete som inte skulle varit möjligt annars.

Förstår hur ni tänker men samtidigt kan man inte jobba med det hon gör utan att resa. Och varför skulle det vara fel att gilla den delen av jobbet?” frågar sig en av Isabella Löwengrips följare på Instagram.

I november förra året skrev Isabella Löwengrip ett inlägg där hon berättade om hur hon då såg på sina flygresor.

Att flyga är något som jag inte kommer att kunna minska på i mitt jobb eller privat för den delen“, skrev Isabella Löwengrip då.

Missa inte de största snackisarna i nöjesvärlden just nu:

LÄS OCKSÅ: Isabella Löwengrip delar bilder på misstänkta stalkern

LÄS OCKSÅ: Isabella Löwengrips tårar över Odd: ”Så svårt”

FOTO: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN