Isabella berättar om övergreppet: ”Blev helt förstörd”

Kvinnor berättar, en efter en, om sexuella trakasserier under hashtagen #MeToo. En av alla kvinnor är Isabella Löwengrip.

Kvinna efter kvinna ställer sig upp och berättar om producenten Harvey Weinsteins, 65, sexuella trakasserier. Vad de har sett, vad de har hört, eller vad de själva blivit utsatta för. Det får även kvinna efter kvinna att ställa sig upp världen över och berätta om sexuella trakasserier som de utsatts för av män. Män de känner på jobbet, i skolan och i hemmet – eller okända män på tunnelbanan, på klubb och på stan. Under hashtagen #MeToo vågar kvinnor berätta.

En av alla kvinnor som ställt sig upp och inte håller tyst är Isabella Löwengrip, 26. Hon öppnar nu upp om när hon var 16 år, när hon var ute på en klubb i Italien.

”16 år, ute på en nattklubb i Rimini och jag blir fasthållen, får en mans fingrar uppkörda i mig och det känns som en evighet. Det gör ont och jag får rivmärken som svider i dagar”, skriver hon i ett inlägg på sin blogg.

Hon berättar – igen. För hon har berättat förut. Då var det varken någon som lyssnade, eller som trodde på henne.

”Jag blev helt förstörd efter den händelsen och åkte hem till Sverige men reaktionen, när jag valde att berätta om händelsen var inte den jag hade väntat. Människor sa ”Det är väl inte så farligt?” ”Det är sådant som händer när man är ute”, ”Du hittar på det för PR-skäl””, fortsätter hon.

Precis som under hashtagen #MeToo enas mängder av kvinnor nu i Isabellas kommentarsfält. De berättar, de håller varandras ryggar och hyllar henne för hennes mod.

”Så fint, starkt & bra skrivet om ett otroligt viktigt ämne. Hurra för dig som lyfter det och vågar berätta! Om ingen nämner det vet ingen att det händer. Fy tusan vad jag gillar dig!”, kommenterar en följare.

LÄS OCKSÅ: Helena Bergström sa nej till Hollywood – efter sexuella trakasserierna

LÄS OCKSÅ: Jolie och Paltrow utsatta för sexövergrepp – Brad Pitt rasande

Foto: Malin Bondesson, IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN