Isabella Löwengrip avslöjar lögnen för alla

Isabella Löwengrip i sin dokumentär

Isabella Löwengrip väljer nu att tala ut om kraschen hon råkade ut för under hösten – och vad det hela har kostat. I dokumentärserien Flip side berättar hon sanningen om sitt liv och avslöjar lögnerna.

Att entreprenören och bloggeskan Isabella Löwengrip, 29, har några turbulenta månader bakom sig är ingen hemlighet. I slutet av hösten meddelade hon plötsligt att flytten till New York ställdes in i sista stund, orsaken var att företagen inte alls gick särskilt bra och för att rädda sig från konkurs var hon tvungen att dra i handbromsen.

Den innebar att hon tog x antal steg tillbaka och satsade på hemmamarknaden igen. Hon har under hela tiden varit transparent med att det inte gått som hon velat, att bli världens mäktigaste affärskvinna har lagts på is.

I den nya dokumentärserien Flip side berättar Isabella Löwengrip i avsnittet Falling down som släpps den 15 januari om kaoset. Och hon erkänner att det liv hon visat upp i sina sociala medier inte stämmer överens med verkligheten.

”Ingenting är på riktigt”

– Jag har levt i den här bubblan ett tag, både att försöka få affärerna att växa och att få allt att se så bra ut, så perfekt…. allt ska se så perfekt ut och framgångsrikt, men ingenting är på riktigt kanske, säger hon.

Isabella säger att det hon visat upp bara varit en fasad, medan verkligheten varit en annan.

Under sommaren 2019 tillbringade Isabella Löwengrip flera veckor på franska rivieran där hon hyrde ett hus och levde en lyxig vardag. Exklusiva middagar och fester varvades med att hennes barn Gillis, 6, och Sally, 4, flögs ner till Frankrike varannan vecka. Men de glada dagarna som hennes följare fick se var inte rättvis med hur livet egentligen var.

– Den här sommaren hade jag min tuffaste tid någonsin för jag visste inte alls vad jag skulle göra, för jag har jobbat så hårt sen jag var 16 år, och haft en klar vision att jag skulle bli världens mäktigaste affärskvinna, men jag förlorade spåret.

Därför stoppades företaget i USA

Isabella Löwengrip skulle under hösten starta företag i USA och flytta till New York. Planerna var långt framskridna, bland annat fanns en lägenhet på Manhattan där personal redan flyttat in – men plötsligt drog Isabella och hennes team i handbromsen och allt ställdes in. Nu berättar hon om vad som egentligen hände:

– Jag skulle starta ett företag i USA, men jag var för snabb för jag hade inga kunder och nu är den här New York-processen, kostnaden av den är så dyr, skrattar Isabella i serien.

Samtidigt är hon nu kritisk till hur hon framställts, hon menar att det byggts upp en karaktär om henne.

– När jag var inne i allt och det växte det här året så kände jag att det här är mitt liv, jag har det här stora huset med kock och folk runt mig, det är fantastiskt och jag förtjänar allt. Men nu när jag läser om den här slags karaktären är det pinsamt. Jag känner att efter att jag besökte stället där jag föddes att jag måste göra något på riktigt, annars skulle det bli svårt att stå för det senare, säger hon.

Isabella Löwengrip och Erik Selin

Isabella Löwengrip och fastighetsmiljardären Erik Selin har varit ett par sedan några månader.

Förlusten efter löpsedeln om fejkade siffror

Isabella Löwengrip har följts av filmaren Stefan under hela inspelningstiden, och i serien ställer han frågan om hon känner att det här är ett misslyckande. Och då väljer Isabella att berätta vad det kostat – framför allt efter att det under hösten publicerades artiklar som visade att hennes faktiska besökssiffror på de sociala medierna i verkligheten är mycket färre än vad som påståtts.

– Ja, det är därför jag känner att jag vill spy hela tiden. Förra veckan var det en löpsedel att alla mina siffror var fejk, vi förlorade 80 procent av alla våra kunder. Att betala alla löner den här månaden måste jag sälja lite aktier, men det är ok.

Dokumentärserien släpps på thisismyflipside.com den 15 januari klockan 20.00. 

FOTO: Flip side, Sven Lindwall/TT

SENASTE NYTT!