LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Irma Lehtosalo utkastad från hemmet: ”Du måste flytta...”

16 jan, 2024 
irma och huset
Irma Lehtosalo fick inte bo kvar.
Nu berättar hon om händelsen med sina föräldrar som tagit hårt på henne.
– Jag berättade för min mamma och min pappa och de sa...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fem blixtsnabba med Christina SchollinBrand logo
Fem blixtsnabba med Christina Schollin

Irma Lehtosalo är en av gästerna i kvällens avsnitt av Renées brygga. Där öppnar hon upp sig om flera svåra ämnen, som hennes missbruksproblem.

– När flyttade till Ingarö 2010 pratade jag och Marko om mitt alkoholproblem. Då tänkte jag: ”Nej, det går inte bra om jag börjar supa där, när han varit jätteorolig, om jag fortsätter med samma skit”. Jag tänkte att jag fick sluta. När jag slutade tänkte jag: ”Herregud, vad har jag gjort med mina barn?”. Det sitter hårt… att jag gjorde samma skit mot dem som min mamma och pappa gjorde mot mig, berättar hon i tisdagens avsnitt.

Hon förklarar att hon fortfarande inte mår så bra och att hon har ångest över saker som hennes barn fått utså under uppväxten.

Annons

– Det är okej, men innerst inne mår jag inte så jättebra. Jag försöker nu att vara en duktig mamma. Jag försöker visa för dem att jag ångrar mig jättemycket för det jag gjort. Men innerst inne tänker jag att de kommer att ha mycket elaka saker att… jag har dåligt samvete fortfarande, säger hon.

Irma blev utkastad från sitt hem – berättar om föräldrarnas hårda ord

Irma var 19 år gammal när hon blev gravid med sonen Marko Lehtosalo. Ett besked som hennes föräldrar inte verkade gilla då de valde att kasta ut henne.

– Det var ganska tufft liv när jag var liten, det var problem med mamma, pappa och alkohol. Min syster är tio år äldre och mamma och pappa drack mycket. Så när de började bråka eller så gick jag till henne.

Annons

Att Irma var gravid och 19 år uppskattades inte hos föräldrarna. Till skillnad från nu, när hon bor i en nyrenoverad lyxvilla, blev hon utkastad av sin egna familj. Det hon hittade var till slut en minimal lägenhet till henne och sin nyfödda son.

– Jag berättade för min mamma och min pappa och de sa "du måste flytta hemifrån”. Då började jag och min syster att leta efter ställe som jag kan bo på. Så hittade jag ett ställe på 20 kvm, säger hon i programmet.

– Jag bodde där i åtta månader med Marko och sen flyttade vi med Markos pappa till Sverige.

Annons