LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Gunilla Perssons bakslag – därför skjuts Iris begravning upp

23 mar, 2023 
GUNILLA PERSSON, IRIS PERSSON
Det var i början av mars som Gunilla Perssons mamma Iris Persson somnade in.
Men begravningen blir inte av på ett tag, här är anledningen till förseningen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gott nytt år önskar Gunilla Persson från HollywoodBrand logo
Gott nytt år önskar Gunilla Persson från Hollywood

Iris Persson blev en riktig ikon bland svenska folket i och med att hon syntes så mycket tillsammans med dottern Gunilla Persson, 64, i Svenska hollywoodfruar. Även Gunillas dotter Erika Persson, 20, syntes till mycket och tillsammans blev de en riktigt folkkär trio.

Men den 2 mars 2023 kom ett riktigt tungt besked; Iris tog sitt sista andetag efter en tids sjukdom. Men före dess hade hon kämpat i flera år med hälsan, på hennes 95-årsdag var det sista gången hon sa något. Efter det tappade hon talförmågan.

Gunilla har tidigare berättat för Hänt att de sista orden som kom ur Iris mun var "I love you" och det är ett minne hon kommer bära med sig resten av livet.

Därför skjuts Iris begravning upp

På begravningen kommer Iris hyllas på massa olika sätt, bland annat med sång från Erika men också med en film som Gunilla klippt ihop.

Annons

Begravningen har dock fått dröja ett tag. Faktum är att den går av stapeln i mitten av april, i Los Angeles. Anledningen till att den blivit så försenad har en mycket logisk anledning.

Gunilla är givetvis väldigt noga med att det ska bli på bästa möjliga sätt och såklart ska bästa möjliga präst hålla i begravningen. Gunilla har en god vän i Sverige som är präst, hans namn är Hasse Bratt Hernberg och det är han som ska vara präst på Iris begravning.

Problemet är bara att Hasse är väldigt populär och därmed väldigt fullbokad, så han hade inte tid förrän efter påsk. Detta förklarar Gunilla i ett sms till Hänt.

”Ja, prästen Hasse kommer från Sverige och reser speciellt för vår skull, för att hålla i predikan för begravningen. Han har bara tid efter påsk.”, skriver Gunilla och fortsätter:

”Hasse tjänstgjorde i Los Angeles under fem år och han och frun Viveca är mycket nära vänner till oss.”

Gunilla Persson om Iris bortgång

Iris bortgång påverkade stora delar av svenska folket och Gunilla har tidigare berättat om orsaken som blev anledningen bakom hennes död.

Annons

– Nej alltså det är väl kombinationen av allting. Hon hade ju lunginflammation, covid och ett hjärta som var svagt, förklarade Gunilla för Hänt.

Trots att Iris läge var kritiskt under en längre period kom hennes bortgång som en rejäl chock för Gunilla.

– Det var en sådan chock för mig! Att hon gick till gud och jesus så här snabbt, utan att jag var förberedd på det. Jag visste inte att det här kunde hända på det här viset och att hon kunde ge upp andan såhär utan någon varning, sa Gunilla till Hänt.

iris persson, gunilla persson
Gunilla och Iris tillsammans med prästen Hasse och hustrun Viveca.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Gunilla Persson

Annons