Instagrams nya uppdatering förstör ditt flöde – kritiseras

Lägger du ner kraft på att få ett snyggt galleri på Instagram? Nu kan snart dina bilder hamna lite huller om buller.

När appjättar som Facebook och Instagram inför nya funktioner eller gör förändringar brukar dessa rullas ut till ett mindre antal användare för att testas och kunna se hur förändringen tas emot.

Nu har Instagram gjort just detta, och det är rutnätet i ditt eget bildgalleri som ändrats. Från att ha tre bilder i bredd har en del användare nu fått det ändrat till fyra bilder i bredd.

Tanken är att det ska få plats fler bilder på mindre yta så att man behöver scrolla en kortare bit för att nå längre tillbaka i sin inläggshistorik, men många är missnöjda över ändringen.

De klagomål som kommit gäller främst att det ställer till det för exempelvis fotografer som delar upp sina bilder i små fyrkanter och lägger upp dem efter varandra för att på så sätt kunna visa en större bild än vad de små fyrkanterna tillåter. Se exempel nedan.

Även personer som har ett noga organiserat konto och lägger tid och energi på att få sina gallerier att se fina ut inte bara bild per bild, utan även sida vid sida, har klagat på den nya ändringen. Vissa lägger även upp samma bild tre gånger efter varandra för att få en symmetri i sitt galleri, något som alltså ställs på ända med den nya uppdateringen.

Det återstår att se om Instagram fortsätter att rulla ut uppdateringen eller om de tar till sig av användarnas klagomål.

LÄS OCKSÅ: Svenska kändisarna som näckar helt – på Instagram

LÄS OCKSÅ: Elena Belle startar konto på Instagram – till sitt foster

Artikeln publicerades först på Cafe.se.

Text: Olle Arnell 

Senaste nytt