LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ingvar Oldsbergs dotter gifter sig – Viktorias sorg: ”Pappa hann inte”

30 mar, 2024 
Linn Seipel
ingvar oldsberg med dotter
Ingvar Oldsberg skulle ha fyllt 79 år på söndag.
Yngsta dottern Viktoria Oldsberg berättar om saknaden och sorgen inför det stundade bröllopet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Stefan Odelbergs olämpliga skämt till kungen – hemliga uppgörelsenBrand logo
Stefan Odelbergs olämpliga skämt till kungen – hemliga uppgörelsen

Hänt har pratat med Viktoria, som i samband med tvåårsdagen av sin pappas bortgång lade upp en fin bild på de två på sin Instagram. Till den skrev hon:

”❤️🕊️2 år. Det gör ont att något så nära kan vara så långt bort.”

Annons

Gör ni något särskilt på söndag för att minnas Ingvar?

– Denna söndag kommer jag att försöka vara lite i pappas anda på något sätt. Kanske äter någon matbit som han tycker extra mycket om. Dricka något vin för att fira honom, istället för att tänka att han är borta. Det kommer vi absolut göra. Jag ställer nog fram ett foto på honom, köper hem någon blombukett. Och så tror jag absolut att vi skålar med något gott i glasen, för det hade han velat, säger Viktoria till Hänt.

Även om det inte purungt att dö vid 76, så är det ändå för tidigt, poängterar Viktoria. Ingvar har överlevt cancer sedan många år tillbaka men var i övrigt frisk, bortsett från en del ålderskrämpor. Att en hjärtinfarkt kom och tog honom från familjen så hastigt var en chock som sitter i än idag.

ingvar och dottern
Ingvar och Viktoria, 9 år gammal.Foto: Calle Jismark

– Det var ingenting som antydde att det var åt den här vägen som det barkade, och därför kom det som en oerhörd chock. Samtidigt som jag någonstans förstod när jag fick samtalet, kalla det kvinnlig intuition... Vad det gällde. Men jag kommer alltid bära med mig de där dagarna.

Annons

Viktoria Oldsbergs stora sorg – pappa Ingvar missar stora dagen: ”Tomhet”

En annan sak som gör Viktoria särskilt påmind om sin pappa just nu är hon ska gifta sig. Sedan ett drygt halvår tillbaka är hon förlovad med kärleken Stefan Hood Haufbauer och paret planerar nu för en vigsel i sommar.

– Det är ju en situation i livet som skapar ännu mer känslor. Det blir väldigt påtagligt att han inte kommer att vara med i fysisk form. När jag tänker på det och vi pratar om dagen som ska vara den vackraste och roligaste så är det ju en väldig ledsamhet och tomhet över att pappa inte är där med mig. Och en väldig ledsamhet över att han inte hann det.

Ingvar Oldsberg dotter Viktoria
Ingvars favoritkeps, som han fått av självaste David Letterman!Foto: Privat

Det är bitterljuvt att planera sitt bröllop av den anledningen, förklarar Viktoria. Något som dock glädjer henne mycket är att Ingvar hann träffa hennes son Charlie, som nu hunnit att bli tre år gammal.

– Han var åtta månader när han gick bort och jag har ett foto på dem tillsammans. Det kommer alltid vara det finaste och starkaste... Även om inte Charlie minns så har jag bevis att de hann träffa varandra. Det är väldigt värmande och betyder väldigt mycket.

FOTO: Robin Aron / GT / TT, Calle Jismark/TT, Privat/Instagram

Annons