Ingvar Oldsberg riskerar ny operation – vill kunna gifta sig

Efter förra årets pacemaker-operation tvingades Ingvar Oldsberg ställa in bröllopet. Nu gör han nytt försök.

I februari 2016 var Ingvar Oldsberg, 71, och hans fästmö Maria Sandeblad, 55, på semesterresa i Panama. Där, på svenska ambassaden och med en äkta Panamahatt på skulten, gick Oldsberg ner på knä och friade till sin Maria.

Maria Sandeblad sa ja och paret bestämde att själva bröllopet skulle ske ett år senare på Kuba. Nu har det gått över ett år, det planerade bröllopsdatumet är förbi och Ingvar Oldsberg har ännu inte fått sitt hjärtats dam. Orsaken är just hjärtat.

Bingolotto-profilen har under många år lidit av hjärtbesvär och hemkommen från Sydamerika-resan fick han en pacemaker inopererad.

Tyvärr försvann inte besvären efter detta. Ingvar Oldsberg har lidit av både trötthet och andfåddhet under det senaste året och fått göra otaliga återbesök på sjukhuset.

– Jag skulle tro att jag har varit tillbaka på sjukhuset tio eller femton gånger, berättar han för Aftonbladet och fortsätter:

– Pacemakern är inte kalibrerad på rätt sätt. Ibland känns det som att den slår flera slag åt gången. Jag blir andfådd bara jag går i trappor.

Läkarna och vårdpersonalen gör allt, men har ännu inte fixat till problemen.

Ingvar Oldsberg och kärleken Maria Sandeblad blir snart äkta makar.

Ingvar Oldsberg och kärleken Maria Sandeblad blir snart äkta makar.

– Pacemakers har man ju installerat i 50 år. Det är ju i stort sett en folksjukdom. Jag vet inte om det beror på den mänskliga faktorn eller om det är något fel på produkten, säger Ingvar Oldsberg

Han är dock mån om att hylla alla som arbetat med att hjälpa honom.

– Vårdpersonalen har varit väldigt bra, de förstår att något har varit fel från början och jobbar hårt, säger han i Expressen.

I veckan blir det ytterligare en undersökning som ska avgöra fortsatt behandling av pacemakern.

– Då tar vi beslut om att vi ska ta ut den eller behålla den. Och det är risker när man går in i hjärtat, säger han.

Bara läkarna får ordning på allt kan Ingvar och Maria äntligen fullfölja sina bröllopsplaner. Och då ska hjärtat vara med.

– Då vill jag ju att pumpen ska fungera. Annars tar det kanske 15 minuter att komma fram till altaret, skämtar han i Expressen.

LÄS OCKSÅ: Ingvar Oldsberg avslöjar bröllopsplanerna

FOTO: IBL

SENASTE NYTT!