Ingvar Hirdwall har två barn – det här gör Agnes och Jacob idag

Ingvar Hirdwall har två barn – det här gör de idag

”Grannen i Beck”-skådespelaren Ingvar Hirdwalls barn har vuxit upp och blivit stora.
Det här gör de idag!

Vi känner igen honom som den rödhåriga grannen i Beck och som Jan i filmen Skrolycka. Ja, jag pratar ju såklart om den folkkära skådespelaren Ingvar Hirdwall, 85.

Ingvar växte upp i Stockholm och har underhållit oss på många olika sätt genom åren. Man har kunnat se honom både på tv och film, såväl som på teatern. Det var efter att han som 20-åring började på Teaterhögskolan i Göteborg som skådespelardrömmarna började ta fart, och därefter har han bland annat belönats med både en Guldbagge och Svenska Akademiens teaterpris för sin roll i filmen Om jag vänder mig om.

Ingvar har med andra ord en minst sagt framgångsrik karriärresa bakom sig, men det är inte bara han i familjen Hirdwall som det verkar går bra för.

Ingvar Hirdvalls familj

Sen 45 år tillbaka är han gift med den svenska skådespelaren Marika Lindström, 73. Hon har själv medverkat i stora filmer som Den tatuerade änkan, Sprängaren och, precis som sin man, Om jag vänder mig nu. Men deras stora intresse för att agera är inte det enda de har gemensamt. År 1983 föddes nämligen deras gemensamma dotter Agnes Hirdwall, 36.

Ingvar Hirdwall m Agnes Hirdwall och Marika Lindström

Ingvar Hirdwall tillsammans med frun Marika Lindström och dottern Agnes Hirdwall.

Men det är inte det första barnet Ingvar har satt till världen. I ett tidigare äktenskap med skådespelaren och regissören Margita Ahlin, 81, fick han även sonen Jacob Hirdwall, 52.

Det här gör barnen idag

Med två föräldrar som båda jobbar inom film och teater är det nästan omöjligt att inte halka in på samma bana, och precis som misstänkt har både Agnes och Jacob valt att gå i sina föräldrars fotspår.

Precis som sin pappa har Agnes vuxit upp och blivit skådespelare, men jobbar också som manusförfattare, regissör och producent. Hon har bland annat synts i filmer som Syrror och Speak up och också gästat som skådespelare i flertal SVT-serier. Dottern har även gjort en pjäs tillsammans med sina föräldrar. I pjäsen Din stund på jorden kan man nämligen se både Agnes, Marika och Ingvar i olika roller.

Agnes Hirdwall

Agnes Hirdwall tillsammans med pappa Ingvar och mamma Marika.

Jacob jobbar även han inom film och teater, men spelar en betydligt större roll bakom kameran än framför. Han jobbar som regissör och har arbetat med produktioner för både film, radio, TV och teater. Hans pjäser har gjort succé och har spelats på flera olika ställen runt om i världen, så som i New York och Shanghai. 2011 valdes även hans pjäs Kejsar Fukushima av Svensk Teaterunion till att bli en av de främsta pjäserna i Sverige. Utöver detta så undervisar han också dramaturgi på Stockholms dramatiska högskola.

Jacob Hirdwall

Jacob Hirdwall på dramaten 2018.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!