ingvar hirdwall

Beck-skådisen Ingvar Hirdwall har förts till sista vilan – kollegans sorg

INGVAR HIRDWALL

Ingvar Hirdwall har förts till sista vilan. Men tyvärr kunde inte en av hans nära vänner närvara – nu berättar Lia Boysen om sorgen.
– Jag är så ledsen, säger hon till Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lia Boysen om den dödliga sjukdomen giftstruma: ”Skräcksjukdom”
0:42

Efter reklamen: Lia Boysen om den dödliga sjukdomen giftstruma: ”Skräcksjukdom”

(0:42)

Slå på ljud

Ingvar Hirdwall var en av svenska folkets mest älskade skådespelare och mest känd är han nog för sin ikoniska roll som "grannen i Beck". Men i påskas kom den otroligt sorgliga nyheten att han gått bort, han blev 88 år gammal.

Nu har han förts till sista vilan.

Enligt vännen och kollegan Lia Boysen, 57, förväntades hans begravning bli väldigt kändistät. Men dessvärre kunde inte hon själv vara på plats...

– Jag är så ledsen att jag inte kan gå på Ingvars begravning, säger hon till Hänt.

Lia Boysen om minnena med Ingvar Hirdwall

Åh nej, varför inte?

– För att jag jobbar, jag kommer inte ut. Så det är hemskt, verkligen hemskt.

Lia och Ingvar har jobbat mycket ihop under årens lopp och i filmen Miraklet i Viskan skräddarsydde Ingvar en roll efter henne, Rolf Lassgård, Agneta Fagerström Olsson och John Olsson.

– Det var verkligen fantastiskt och vi har ju hängt och umgåtts, säger Lia och förklarar att tyvärr kan inte någon av henne, Rolf, Agneta eller John vara på plats.

– Ingen av oss kan tyvärr vara där.

Ingvar Hirdwall på Guldbaggegalan 2023

Senast Ingvar gjorde entré i offentligheten var bara några månader sedan, närmare bestämt på Guldbaggegalan 2023. När Hänt pratade med honom på röda mattan var han strålande glad.

Det var även på Guldbaggegalan som Lia senaste träffade Ingvar.

– Det var på Guldbaggegalan! Vi stod där och tog en bild tillsammans och han var pigg som en mört som han alltid har varit. Han var långt ifrån skröplig. På något sätt är han ju också, som de flesta kanske inte vet, men bland alla skådespelare så har han ju alltid varit den där gurun som alla alltid har beundrat och älskat.

FOTO: Cmore, Charlotte Burnzell/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN