LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ingemar Stenmarks dotter Iza om bilderna i TV4: ”Gillade inte det”

07 feb, 2023 
Ingemar Stenmarks dotter Iza om bilderna i TV4.
Ingemar Stenmark är van sedan lång tid att se sig själv i tv-program och tidningar.
Men för familjen är det inte riktigt lika bekvämt.
Nu avslöjar skidlegendaren hur familjen reagerade när de syntes i dokumentären Sagan Stenmark i TV4.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ingemar Stenmark berättar om nya dokumentärenBrand logo
Ingemar Stenmark berättar om nya dokumentären

Att Ingemar Stenmark, 66, är en utav Sveriges främsta idrottare genom tiderna är det nog många som skriver under på.

Trots sina dubbla OS-guld, trippla VM-guld samt 86 världscupsegrar avslutade han sin alpina karriär redan som 33-åring.

I december förra året beslutade sig Ingemar Stenmark för att ställa upp och göra en dokumentärserie i tre delar om sitt liv och karriär. Något han tackat nej till flera gånger tidigare.

Familjens avslöjande om Ingemar Stenmark

Under sin tid som världsstjärna inom alpint har Ingemar Stenmark blivit van vid att synas i media och att få mycket uppmärksamhet genom åren. Däremot har 66-åringens familj hållit sig i bakgrunden och undvikt rampljuset.

Därför var det många som blev förvånad att både Ingemar Stenmarks fru Tarja Stenmark, 56, och yngsta dottern Iza Stenmark, 15, medverkade i dokumentären. Där berättade bland annat frun hur paret träffades och att hon inte ville synas ihop med maken när de började träffas.

Annons

Dottern Iza som skymtade förbi i sista avsnittet berättade att hon inte är superintresserad av sin pappas förflutna som internationell idrottsstjärna.

– Jag har hört från lärare ganska mycket. Samma historia om att Sverige stannade upp, de drog in den här tv:n i klassrummen. Alla har sin egen historia om att det var så himla häftigt, men jag tycker inte att det är häftigt, jag vet ju inte hur det var och det är svårt att förstå hur det faktiskt var, säger hon i dokumentären.

Erkännandet om dottern Iza

Så här efter att dokumentären har sänts avslöjar Ingemar Stenmark att familjen tyckte att det var ovant att synas offentligt.

– De var mindre roade. Min dotter Iza, hon gillade inte det. Men hon kanske kommer tycka om det om tio år, när hon får lite distans till det hela, säger skidlegendaren till Expressen.

Innan dokumentären släpptes var Ingemar Stenmark lite nervös för hur den skulle tas emot.

– Det känns bra. Många tyckte att det var en bra dokumentär och jag tyckte också att den var bra. Och sen är det skönt att ha gjort bort den, den har som hängt över mig i flera år då jag fått förfrågningar om att göra den. Men nu är det gjort, säger han till Expressen.

FOTO: TV4

Annons